DŽEM OD SMOKAVA S VANILOM Neodoljivi spoj različitih ukusa oboriće s nogu i one najizbirljivije
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
Potrebno je
- 1 kg zrelih smokava
- 300 g šećera
- 1 limun (sok i kora)
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Smokve operite i isecite na četvrtine. Stavite smokve, šećer, sok i koru od limuna u šerpu i kuvajte na laganoj vatri. Kada se džem zgusne, dodajte vanilu i kuvajte još nekoliko minuta. Sipajte u sterilizovane tegle dok je džem još vruć.
Možda vas zanima:
DŽEM OD SMOKAVA SA VANILOM Savršen spoj tradicije i modernog, a mami i mirisom i ukusom
Savršen za krofne i palačinke, ali i da se samostalno maže na hleb.
DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DŽEM OD KAJSIJA OD SAMO 2 SASTOJKA Isti je kao onaj iz bakine kuhinje, svaki zalogaj budi nostalgiju na detinjstvo
Mažite na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)