NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
Potrebno je
- 2 kg bresaka
- kašika ili dve šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Breskve operite pa ih prepolovite. Izvadite im koštice, pa ih poređajte u pleh i poprskajte šećerom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prebacite džem u sterilisane vruće tegle, pristiskajući tako da istisnete vazduh. Prijatno!
Možda vas zanima:
DŽEM OD BRESKVI I VANILE MIRIŠE NA DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenoj poslastici.
DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD SMOKAVA BUDI SVA ČULA Savršen za krofne i palačinke, poćiće vam voda na usta
Savršenog mirisa i ukusa, pravićete stalno.
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
POSNA KISELA PAVLAKA Ista je kao mlečna, ako ne i bolja, a sprema se za tili čas
Možete je koristiti odmah, ali je idealna nakon hlađenja...
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
Komentari (0)