NAJLEPŠI DŽEM OD BRESAKA Gotov za pola sata, a ukusa koji priča priče
Potpuno prirodan, obožavaće svi koji ga budu probali.
Potrebno je
- 2 kg bresaka
- kašika ili dve šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Breskve operite pa ih prepolovite. Izvadite im koštice, pa ih poređajte u pleh i poprskajte šećerom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prebacite džem u sterilisane vruće tegle, pristiskajući tako da istisnete vazduh. Prijatno!
Možda vas zanima:
DŽEM OD BRESKVI I VANILE MIRIŠE NA DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenoj poslastici.
DŽEM OD ŠLJIVA SA ČOKOLADOM Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite samostalno na hleb ili dodajte omiljenom desertu.
DŽEM OD SMOKAVA BUDI SVA ČULA Savršen za krofne i palačinke, poćiće vam voda na usta
Savršenog mirisa i ukusa, pravićete stalno.
BRZI DŽEM OD KAJSIJA RAJ ZA NEPCA Savršen za palačinke i krofne, a treba vam samo dva sastojka
Samostalno mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
POSNE LEPINJICE IZ TIGANJA Gotove za par minuta, a smažu se još brže, cela porodica će uživati
Neće vam trebati mnogo truda i, što je najvažnije, kuhinja neće biti zaprljana...
PILAV SA PEČURKAMA Savršen za one koji poste, ovom kremastom jelu nema mane
Po želji pospite listićima badema...
POTAŽ OD BUNDEVE ZA POST NA VODI Gotov za 25 minuta, a ukusan kao da ste ga kuvali nekoliko sati
Ukusan, jednostavan, bez merenja u gram
MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovo su najbolje posne prženice, jedan sastojak im daje neodoljiv ukus
Poslužite tople uz ajvar, domaću posnu paštetu od kikirikija ili...
Komentari (0)