MEKANE I SOČNE ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI Po receptu Gordona Remzija
Ćufte na drugačiji način, po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija. On smesu vezuje prezlama i vodom a ne jajima, napravite i bićete oduševljeni ovim specijalitetom od mesa.
Potrebno je
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- 400 g mlevenog mesa
- 1 kašičica tucane paprike
- 80 g prezli
- 3-4 kašike mleka
Priprema
Prvo iseckajte sav luk, pa ispržite povrće na malo ulja. Onda posolite i pobiberite luk, pa mu dodajte tucanu papriku. Zatim pržite u tiganju dok luk ne omekša i ne dobije zlatnu boju. U jednoj činiji posolite i pobiberite mleveno meso pa ga zatim rukom sjedinite. Potom dobro pomešajte prezle i mleko, pa tu smesu, i onu sa lukom, dodajte mesu. Na kraju, dobro sjedinite sve i oblikujte ćufte. Pržite ćufte na malo ulja. Dodajte im sos ili prilog po želji. Prijatno !
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
ĆUFTE OD SPANAĆA Prave se jednostavno, a mekane su i saftaste
Probajte ćufte na drugačiji način. Napravite ih od spanaća, iznenadićete se koliko su dobre.
ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)