ĆUFTE OD SPANAĆA Prave se jednostavno, a mekane su i saftaste
Probajte ćufte na drugačiji način. Napravite ih od spanaća, iznenadićete se koliko su dobre.
Sastojci:
- 500 g svežeg spanaća (možete da koristite i brikete)
- 3 veća krompira
- 5 kašika mleka
- 400 ml neutralne pavlake
- so, biber
Priprema
Prvo spanać obarite i procedite pa ga ubacite u blender i izmiksajte da dobijete pire. Zatim skuvajte tri velika krompira u ljusci pa ih oljuštite i posolite. Krompire onda izgnječite sa mlekom tako da dobijete gust pire. Sastavite pire od spanaća i krompira, dodajte začine pa izmešajte varjačom. Napravite rukama kuglice i ređajte ih na tacnu. Onda u manju šerpu sipajte pavlaku i kuvajte je 5 minua na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Onda pavlaku sklonite sa šporeta. Ćufte stavite u tanjir pa ih prelijte sa kuvanom pavlakom.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MEKANE I SOČNE ĆUFTE KAKVE DO SADA NISTE PROBALI Po receptu Gordona Remzija
Ćufte na drugačiji način, po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija. On smesu vezuje prezlama i vodom a ne jajima, napravite i bićete oduševljeni ovim specijalitetom od mesa.
ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)