DOMAĆA PROJA Sočna i ukusna, a mekana kao duša, po starom receptu iz bakine kuhinje
Poslužite je za doručak ili večeru uz prilog po želji, bićete oduševljeni.
Potrebno je
- 300 g kukuruznog brašna
- 3 dl kisele vode
- 1 ravna kašičica soli
- pola šoljice ulja
- pola kesice praška za pecivo
Priprema
Zagrejte rernu na 250 stepeni. U jednu posudu sipajte brašno pa dodajte so i prašak za pecivo, i pomešajte. Dodajte ulje pa polako sipajte kiselu vodu i mešajte. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Izvadite, secite i služite, uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
PROJA Srpski specijalitet među 50 najboljih svetskih hlebova, svi traže recept!
Američki CNN uvrstio je srpsku proju među 50 najboljih svetskih hlebova. Možete da je služite toplu ili hladnu, samostalno ili kao prilog, uz šolju jogurta.
PROJA SA SIROM Super rešenje za doručak, po proverenom receptu koji se prenosi generacijama
Napravi se začas a pojede za tren oka.
SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru
Volite proju, ali vam je dosadio njen jednolični ukus? Probajte ovu verziju sa spanaćem i mirođijom
Ova proja sa sirom od kukuruznog i integralnog brašna, sa veoma zanimljivim dodatkom u obliku prženog luka, spanaća i svjže mirođije inspirisana je grčkom kuhinjom.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)