KAKO DA PALAČINKE NE BUDU ŽILAVE? Uz ovaj trik biće mekane i sutradan
Palačinke su mnogima omiljena poslastica ali ne uspevaju uvek da budu mekane i sočne. Mnoge domaćice ne znaju za ovaj trik a jednostavan je. Malo izmenite pripremu i bićete oduševljeni rezultatom.
Belanca odvojite i umutite u sneg
Odvojite belanca od žumanca pa belanca stavite sa strane. Žumanca umutite u smesu i dodajte ostale sastojke pa dobro promešajte. Belanca zasebno umutite u mekši sneg (ne mekan a ni čvrst). Tada nežno sneg dodajte smesi. Palačinke će dobiti penastu strukturu i mekoću, čak i kada se prohlade ostaće mekane umesto žilave.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE TESTO KOJE NARASTE ZA 5 MINUTA Uspeće svima a kiflice će biti preukusne
Za dobre kiflice ili pite potrebno je da imate dobar recept za testo. Ako nemate vremena da čekate po sat vremena da testo naraste, primenite ovaj recept i narašće za 5 minuta.
KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆU KOCKU ZA SUPU OD POVRĆA? Priprema je jednostavna, a ukus izvanredan
Lako možete sami da napravite kocku za supu od povrća. Uspeće i potpunim početnicima, a još je zdravija i ukusnija, od one kupovne.
NAPRAVITE SAMI TABLETE ZA MAŠINU ZA SUDOVE Jeftine i efikasne a peru kao lude
Lako i brzo možete sami da napravite kockice za mašinsko pranje sudova.
DA LI BISTE PROBALI KAFU OD PEČURAKA? Evo zašto se smatra najzdravijom na svetu + recept
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, bogata vitaminima B grupe, bakrom, selenom, vlaknima i proteinima. Iako postoji više od 300 jestivih vrsti, u komercijalnoj je upotrebi samo desetak. Neki izvori navode da su se pečurke koristile kao zamena za kafu u Finskoj još za vreme Drugog svetskog rata kad su zrna kafe bila nedostupna. U Aziji je od davnina, poznata njihova primena u kulinarske i medicinske svrhe. Kafa od pečuraka smatra se najzdravijom kafom na svetu, zbog upotrebe macutake pečurki.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
CEZAR SALATA Rapsodija ukusa nastala 1924 godine osvaja od prvog zalogaja, za dane koji se pamte
Cezar Kardini, pre tačno jednog veka, napravio je najpoznatiju salatu na svetu. Sa godinama recept je menjan pa danas postoje brojne varijacije, ove obrok salate. Donosimo vam recept koji se smatra originalnim.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)