POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Sastojci:
800 g mekog brašna
1 kocka (40 g) svežeg kvasca
150 g rastopljenog margarina
150 g šećera
500 ml mlake vode
4 kašike ulja
4 kašike margarina
Za fil:
500 g mlevenog maka
200 g šećera
400 ml vode
3 kašike ulja
Priprema:
Testo: Kvasac razmutite u čaši mlake vode koju ste uzeli od pripremljene količine, dodajte po kašičicu šećera i brašna i ostavite da nadođe. U činiju stavite brašno, istopljen margarin, mlaku vodu, ulje, šećer i sipajte nadošao kvasac. Umesite testo, pokrijte krpom i ostavite da naraste. Podelite na dva dela i svaki rastanjite oklagijom na 1 cm debljine.
Fil: U prokuvalu vodu koju ste sklonili sa šporeta dodajte ulje, mak, šećer i izmešajte. Testo premažite margarinom, nafilujte i urolajte. Štrudle stavite u podmazan pleh i premažite odozgo uljem. Ostavite 30 minuta, a zatim pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne dobiju zlatnobraon boju.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)