CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
Sastojci:
čaša vode
čaša mleka
150-200 g kajmaka
500 g tvrdog sira
kukuruzno brašno
Priprema:
Vodu i mleko stavite u šerpu i zagrevajte. Sir izmrvite i stavite u vrelo mleko i vodu da se kuva. Kada tečnost počne da ključa počnite da sipate brašno neprekidno mešajući. Mešajte dok se masa ne izjednači. Dodajte kajmak i nastavite da mešate još 10 minuta. Ukoliko ima potrebe dodajte soli. Mešajte na tihoj vatri sve dok vam masa ne postane gumasta od rastopljenog sira i dok cicvara ne počne da pliva u otopljenoj masnoći od sira i kajmaka.
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
NAJBOLJI PRELIV ZA PITU KAO IZ PEKARA Recept koji čini da bude još mekša i sočnija
Da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?
VRSNE DOMAĆICE OBAVEZNO STAVLJAJU 1 SASTOJAK U GRAŠAK Ne treba vam zaprška, odmah će se zgusnuti
Iskusne domaćice imaju trik kako da bude gust
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Meka kao duša, niko ne može da joj odoli, pola pleha nestane za tren!
Ako želite da se zasladite u vreme posta, napravite štrudlu sa makom. Jednostavno se pravi, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)