CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
Sastojci:
čaša vode
čaša mleka
150-200 g kajmaka
500 g tvrdog sira
kukuruzno brašno
Priprema:
Vodu i mleko stavite u šerpu i zagrevajte. Sir izmrvite i stavite u vrelo mleko i vodu da se kuva. Kada tečnost počne da ključa počnite da sipate brašno neprekidno mešajući. Mešajte dok se masa ne izjednači. Dodajte kajmak i nastavite da mešate još 10 minuta. Ukoliko ima potrebe dodajte soli. Mešajte na tihoj vatri sve dok vam masa ne postane gumasta od rastopljenog sira i dok cicvara ne počne da pliva u otopljenoj masnoći od sira i kajmaka.
Možda vas zanima:
CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.
CICVARA Savršen doručak koji dugo drži sitim, a uspeće i početnicima
Ukusan i zdrav obrok vratiće vas u dane detinjstva.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)