CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka

Jelena Vukelić

11:30

Bakina vanglica 0

Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.

cicvara
Shutterstock

Sastojci:
čaša vode
čaša mleka
150-200 g kajmaka
500 g tvrdog sira
kukuruzno brašno

Priprema:

Vodu i mleko stavite u šerpu i zagrevajte. Sir izmrvite i stavite u vrelo mleko i vodu da se kuva. Kada tečnost počne da ključa počnite da sipate brašno neprekidno mešajući. Mešajte dok se masa ne izjednači. Dodajte kajmak i nastavite da mešate još 10 minuta. Ukoliko ima potrebe dodajte soli. Mešajte na tihoj vatri sve dok vam masa ne postane gumasta od rastopljenog sira i dok cicvara ne počne da pliva u otopljenoj masnoći od sira i kajmaka.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading