ČOBANSKI PASULJ SA TARE Ovakav sigurno niste probali, ukus će vas raspametiti
Za izreku "prost kao pasulj" ste sigurno čuli. Iako priprema pasulja nije neka posebna nauka, planiniski pasulj je malo više od prostog jela
Potrebno je
450 g šarenog pasulja
dimljena svinjska rebra rebra
2 litra vode
3 glavice crnog luka
2 čena belog luka
1/2 crvene sveze paprike
1 šargarepa isečena na kolutove
Malo celera
Sveža kopriva
sveža nana
sveža majčina dušica
biber
so
aleva paprika
brašno
Al' sam gladan, baš sam gladan...mmmm, njam, njam, njam! 😋😋😋 #ručak #jelo #nedelja #nedeljniručak #recepti #trpeza #fypシ゚viral #fypシ #pasulj #palačinke ♬ Food - eas Ratta
Priprema:
Pasulj bi trebalo da odstoji tokom noći. Narednog dana procediti i isprati pasulj. Zrna ce biti nabubrela i cela. Sipati hladnu vodu i staviti da se kuva na srednjoj vatri 15 minuta. U drugoj posudi prodinstati luk, sitno iseckan celer i šargarepu, pa naliti pasulj, koji ste prethodno procedili. Dodajte novu vodu i svinjska rebra i kuvajte na tihoj vatri dva do trei sata. u međuvremenu dodajte papriku,so i začine, a pred kraj sitno isečenu majčinu dušicu, koprivu i nanu. Sa nanom ne preterujte, jer može pokvariti ukus, dovoljna su dva do tri lista.
U manju serpu sipati ulje i dodati brašno. Pržiti na srednjoj vatri dok brašno ne dobije zlatno žutu boju, zatim dodati alevu papriku i još malo bibera, a na samom kraju i dva sitno iseckana čena belog luka. Spojiti i kuvati još deset minuta na blagoj vatri.
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
SAVRŠEN IZBOR ZA DORUČAK ILI VEČERU Projice sa spanaćem i sirom, potpuno zadovoljstvo u jednom zalogaju
Može da se ispeče u plehu pa je onda još brže i samo iseče u kocke
Komentari (0)