ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva

Ivana Pavlović

10:30

Bakina vanglica 0

Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.

palenta sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 šolja kukuruznog brašna
  • 3 šolje vode
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice maslaca
  •  1/2 šolja narendanog parmezana (ili pekorina)
  • sveže mleveni crni biber, po ukusu

Priprema:

Vodu i so zakuvajte u debelom loncu. Onda smanjite vatru na tihu. U tankom mlazu, polako, sipajte kukuruzno brašno u vodu, uz neprestano mešanje. Kuvajte palentu oko 10 minuta, uz često mešanje. Zatim polako dodajte mleko pa nastavite da mešate (oko 5 minuta). Kuvajte uz povremeno mešanje, još 20-30 minuta, dok palenta ne postane kremasta. Onda sklonite sa vatre i dodajte maslac i rendani sir. Mešajte  sve dok se ne otope.

Lava kolač sa bananom

Komentari (0)

Loading