NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus

Slobodanka Ćorić

14:15

Bakina vanglica 0

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo

uštipci
Printscreen/Youtube

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mlake vode
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike rakije od loze
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo. Znaćete da je smesa dobra kada testo lagano klizi sa kašičice. U tiganj sipajte ulje, a kada se zagreje kašikom vadite testo i sipajte u tiganj praveći duguljaste oblike. Pržite ih s obe strane dok ne dobiju zlatno žutu boju. Gotove uštipke spuštajte na papirni ubrus, kako bi se ocedili od viška masnoće.

Komentari (0)

Loading