TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam šam od belanaca bude čvrst i vazdušast
Većina recepata za poslastice počinje sa “umutite belanca u čvrst sneg”. Ali treba znati kako taj sneg treba da izgleda da bi torta ili kolač uspeli.

Važno je da ispoštujete ove cake:
1. Činija, mikser i drugo posuđe treba da budu čisti i potpuno suvi.
2. Potpuno odvojite belance od žumanca, ne sme ni mrva žumanca da vam ostane, jer će sprečiti da se šam dobro umuti.
3. Počnite da mutite manjom brzinom, pa postepeno povećavajte brzinu miksera.
4. Da bi šam bio vazdušast, u toku mućenja okrećite posudu u krug, da bi u nju ušlo više vazduha.
5. Belanca su dobro umućena ako ne počnu da klize kada nagnete činiju u stranu.
6. Umućen šam ne sme da stoji, već u njih odmah dodajte ostale sastojke, kako ne bi splasnula.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)