TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam šam od belanaca bude čvrst i vazdušast
Većina recepata za poslastice počinje sa “umutite belanca u čvrst sneg”. Ali treba znati kako taj sneg treba da izgleda da bi torta ili kolač uspeli.
Važno je da ispoštujete ove cake:
1. Činija, mikser i drugo posuđe treba da budu čisti i potpuno suvi.
2. Potpuno odvojite belance od žumanca, ne sme ni mrva žumanca da vam ostane, jer će sprečiti da se šam dobro umuti.
3. Počnite da mutite manjom brzinom, pa postepeno povećavajte brzinu miksera.
4. Da bi šam bio vazdušast, u toku mućenja okrećite posudu u krug, da bi u nju ušlo više vazduha.
5. Belanca su dobro umućena ako ne počnu da klize kada nagnete činiju u stranu.
6. Umućen šam ne sme da stoji, već u njih odmah dodajte ostale sastojke, kako ne bi splasnula.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)