TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam šam od belanaca bude čvrst i vazdušast
Većina recepata za poslastice počinje sa “umutite belanca u čvrst sneg”. Ali treba znati kako taj sneg treba da izgleda da bi torta ili kolač uspeli.
Važno je da ispoštujete ove cake:
1. Činija, mikser i drugo posuđe treba da budu čisti i potpuno suvi.
2. Potpuno odvojite belance od žumanca, ne sme ni mrva žumanca da vam ostane, jer će sprečiti da se šam dobro umuti.
3. Počnite da mutite manjom brzinom, pa postepeno povećavajte brzinu miksera.
4. Da bi šam bio vazdušast, u toku mućenja okrećite posudu u krug, da bi u nju ušlo više vazduha.
5. Belanca su dobro umućena ako ne počnu da klize kada nagnete činiju u stranu.
6. Umućen šam ne sme da stoji, već u njih odmah dodajte ostale sastojke, kako ne bi splasnula.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)