TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam šam od belanaca bude čvrst i vazdušast

Trpeza/ V.V.

13:04

Bakina vanglica 0

Većina recepata za poslastice počinje sa “umutite belanca u čvrst sneg”. Ali treba znati kako taj sneg treba da izgleda da bi torta ili kolač uspeli.

pusle
Shutterstock

Važno je da ispoštujete ove cake:

1. Činija, mikser i drugo posuđe treba da budu čisti i potpuno suvi.

2. Potpuno odvojite belance od žumanca, ne sme ni mrva žumanca da vam ostane, jer će sprečiti da se šam dobro umuti.

3. Počnite da mutite manjom brzinom, pa postepeno povećavajte brzinu miksera.

4. Da bi šam bio vazdušast, u toku mućenja okrećite posudu u krug, da bi u nju ušlo više vazduha.

5. Belanca su dobro umućena ako ne počnu da klize kada nagnete činiju u stranu.

6. Umućen šam ne sme da stoji, već u njih odmah dodajte ostale sastojke, kako ne bi splasnula.

 

Komentari (0)

Loading