TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam šam od belanaca bude čvrst i vazdušast
Većina recepata za poslastice počinje sa “umutite belanca u čvrst sneg”. Ali treba znati kako taj sneg treba da izgleda da bi torta ili kolač uspeli.
Važno je da ispoštujete ove cake:
1. Činija, mikser i drugo posuđe treba da budu čisti i potpuno suvi.
2. Potpuno odvojite belance od žumanca, ne sme ni mrva žumanca da vam ostane, jer će sprečiti da se šam dobro umuti.
3. Počnite da mutite manjom brzinom, pa postepeno povećavajte brzinu miksera.
4. Da bi šam bio vazdušast, u toku mućenja okrećite posudu u krug, da bi u nju ušlo više vazduha.
5. Belanca su dobro umućena ako ne počnu da klize kada nagnete činiju u stranu.
6. Umućen šam ne sme da stoji, već u njih odmah dodajte ostale sastojke, kako ne bi splasnula.
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
Komentari (0)