Recept za starinski KOMISBROT sa suvim voćem iz nanine beležnice

alo.rs/I. V.

10:00

Bakina vanglica 0

Originalni recept za komisbrot se pravi s belancima koji preteknu, međutim u ovoj posnoj verziji koristimo akvafabu koja menja će odlično zameniti belanca.

Recept za starinski KOMISBROT sa suvim voćem  iz nanine beležnice
Shutterstock

 

Komisbrot

Sastojci:

200 ml akvafabe

200 g mekog brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

100 g šećera u prahu

50 g kristal-šećera

50 g oraha

50 g lešnika

50 g suvog grožđa

ulje

Priprema:

Mikserom umutite akvafabu da postane kao šne od belanaca. Dodajte postepeno sve tri vrste šećera da dok se ne istopi. Postepeno sipajte 40 ml ulja, brašno i prašak za pecivo, ne gaseći mikser. Bitno je da nema grudvica. Iseckane orahe i lešnike ispecite na suvom plehu u rerni. Ubacite ih zajedno sa suvim grožđem u testo. Dobijeno testo ulijte u kalup s pek-papirom ili brašnom. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 15-20 minuta.

NAPOMENA Akvafaba je voda preostala od kuvanja leblebija koja se zbog svog neutralnog ukusa i mirisa koristi kao zamena za jaja.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading