BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Neodoljive kocke koje se lako prave i brzo jedu
I deca će zavoleti.
Kocke od šargarepe
Sastojci:
Za testo:
500 g šargarepe
250 g oraha
250 g brašna
2 kašičice sode bikarbone
200 g suvog grožđa
2 kašičice cimeta
300 g smeđeg šećera
4 jajeta
250 ml ulja
Za preliv:
200 g krem sira
120 g šećera u prahu
80 g putera
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Pomešajte brašno, rendanu šargarepu, sodu bikarbonu, šećer, seckane orahe, suvo grožđe i cimet. Jaja penasto umutite sa uljem, a zatim umešajte u smesu sa šargarepom. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. U međuvremenu, krem sir umutite sa šećerom u prahu, vanilom i puterom, nafi lujte ohlađen kolač, isecite na kocke i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
SOČNA PITA ZA SLATKI DAN Neodoljiv obrok koju će i deca zavoleti
Nije baš klasičan ukus.
ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)