BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Neodoljive kocke koje se lako prave i brzo jedu
I deca će zavoleti.
Kocke od šargarepe
Sastojci:
Za testo:
500 g šargarepe
250 g oraha
250 g brašna
2 kašičice sode bikarbone
200 g suvog grožđa
2 kašičice cimeta
300 g smeđeg šećera
4 jajeta
250 ml ulja
Za preliv:
200 g krem sira
120 g šećera u prahu
80 g putera
1 kesica vanilin šećera
Priprema:
Pomešajte brašno, rendanu šargarepu, sodu bikarbonu, šećer, seckane orahe, suvo grožđe i cimet. Jaja penasto umutite sa uljem, a zatim umešajte u smesu sa šargarepom. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. U međuvremenu, krem sir umutite sa šećerom u prahu, vanilom i puterom, nafi lujte ohlađen kolač, isecite na kocke i ukrasite po želji.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PERFEKTNO KREMAST, A HLADAN Potaž od šargarepe nećete prestati da jedete koliko je dobar
Svega nekoliko sastojaka je potrebno.
SOČNA PITA ZA SLATKI DAN Neodoljiv obrok koju će i deca zavoleti
Nije baš klasičan ukus.
ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.
PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)