IDEALNA ZA RUČAK ILI VEČERU Pita sa kobasicama - spremićete je brzo, ali poješće se još brže
Ukoliko želite neki brz, ukusan, a ujedno drugačiji obrok, bavezno isprobajte ovu ukusnu pitu sa kobasicama

Sastojci:
Možda vas zanima:

VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja
Ova pita nije skupa, lako se pravi i izizetno je ukusna

STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača

PROVERENI STARINSKI RECEPT Jedinstvena puž gibanica, neveratno vazušasta
Nije nimalo komplikovana za pripremu, jer se kore uvaljaju u smesu i ređaju u tepsiju

SAVET ISKUSNOG PEKARA Ovo je najbolji preliv za pite, zbog ovog sastajka postaje lepa, vazdušasta i kompaktna
Bilo da pravite slanu ili slatku pitu, domaćice već dobro znaju da je dobar preliv već pola posla
- 2 šolje mleka
- 3 jaja
- ½ šolje maslaca
- 2 pileće kocke za supu
- malo naseckanog peršuna
- 2 ½ šolje kukuruznog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Za nadev:
- 1 kašičica naseckane mente
- 1 šolja paradajz sosa
- 12 kuvanih kobasica
Priprema:
U posudi mikserom mutite mleko, jaja i kocke za supu, zatim dodajte kukuruzno brašno pomešano sa praškom za pecivo i peršun. Smesu sipajte u kalup koji ste namastili posuli brašnom. Smesu prelijte paradajz sosom i poređajte naseckane kobasice i mentu pa stavite u rernu zagrejanu na 175C, da se peče 30 minuta.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)