PO BAKINOM RECEPTU Gurmanluk kojem je teško odoleti

Alo.rs

14:00

Bakina vanglica 0

Topiće vam se u ustima.

PO BAKINOM RECEPTU Gurmanluk kojem je teško odoleti
Shutterstock

Šarena rolnica

Sastojci:

600 g svinjskog filea

100 g pilećeg prsa

60 g pečuraka po izboru

2 jajeta

1 crvena paprika

1 veza mladog luka

4 kriške fine pančete

5 kašika ulja

so, biber,

začini za roštilj

Priprema:

Svinjski fi le operite i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Isecite ga tako da posle možete da ga urolate, odnosno, prvo ga malo istucite tučkom da se pretvori u šniclu. Posolite i pobiberite. U međuvremenu pileća prsa isecite na tanke trake, ispecite Ih na malo ulja, posolite i pobiberite po ukusu i pečene ostavite sa strane. Pečurke očistite, operite i kuvajte u slanoj vodi 5-6 minuta. U posebnoj posudi pomešajte jaja, sitno naseckan mladi luk, crvenu papriku i pečurke. Na zagrejanom ulju ispecite nadev, kao omlet. Na pripremljeno meso stavite ispečeni omlet i po sredini pečenu piletinu, šnite pančete ili slanine i pažljivo urolajte. Povežite celu roladu kuhinjskim koncem, tako pripremljenu stavite na zagrejano ulje, podlijte sa 1 dl vode i zapecite u vrućoj rerni oko 30 minuta. Gotovu roladicu poslužite uz kuvane kockice krompira prelivene umakom od pečenja i, naravno, uz salatu prema želji ukućana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading