PO BAKINOM RECEPTU Gurmanluk kojem je teško odoleti
Topiće vam se u ustima.
Šarena rolnica
Sastojci:
600 g svinjskog filea
100 g pilećeg prsa
60 g pečuraka po izboru
2 jajeta
1 crvena paprika
1 veza mladog luka
4 kriške fine pančete
5 kašika ulja
so, biber,
začini za roštilj
Priprema:
Svinjski fi le operite i dobro osušite kuhinjskim ubrusom. Isecite ga tako da posle možete da ga urolate, odnosno, prvo ga malo istucite tučkom da se pretvori u šniclu. Posolite i pobiberite. U međuvremenu pileća prsa isecite na tanke trake, ispecite Ih na malo ulja, posolite i pobiberite po ukusu i pečene ostavite sa strane. Pečurke očistite, operite i kuvajte u slanoj vodi 5-6 minuta. U posebnoj posudi pomešajte jaja, sitno naseckan mladi luk, crvenu papriku i pečurke. Na zagrejanom ulju ispecite nadev, kao omlet. Na pripremljeno meso stavite ispečeni omlet i po sredini pečenu piletinu, šnite pančete ili slanine i pažljivo urolajte. Povežite celu roladu kuhinjskim koncem, tako pripremljenu stavite na zagrejano ulje, podlijte sa 1 dl vode i zapecite u vrućoj rerni oko 30 minuta. Gotovu roladicu poslužite uz kuvane kockice krompira prelivene umakom od pečenja i, naravno, uz salatu prema želji ukućana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREPORUČUJEMO DA JE JEDETE ŠTO TOPLIJU Domaća čorba od svinjetine svima će se dopasti
Jelo na kašiku koje je neodoljivo.
BUKVALNO SE ZA PRSTE LEPI Svinjska rebra po ovom receptu moraju svima da se dopadnu
Idealno je za svaku zgodu.
RUČAK KOJI ĆE ZASITITI CELU PORODICU Svinjski rolat sa izvrsnim nadevom oduševiće vas ukusom
Zamirisaće cela kuhinja.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)