TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost
Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba. I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.
Sastojci:
- - 500 g kora
- - 500 g junećeg mesa
- - 2 glavice luka
- - 3 jajeta
- - 300 ml jogurta
- - 2 kašike brašna
- - 1 kašičica praška za pecivo
- - 200 ml ulja
- - so, biber
- - malo vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, a zatim ga propržite na dve kašike zagrejanog ulja, sve dok ne zastakli. Jaja umutite viljuškom, u dubljoj posudi, a zatim u njih dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite i u tu smesu sipajte izdinstano meso i luk, pa sve dobro pomešajte. Rernu dobro zagrejte na 200 stepeni, a pleh u kome ćete peći pitu dobro premažite uljem. Uzmite koru, sipajte malo ulja, a zatim stavite drugu koru i ponovite postupak. Fil od jogurta i mesa sipajte preko treće kore i savijte je u rolat. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pitu poređajte u pleh i svaki rolat isprskajte sa malo ulja i vode. Nakon toga, stavite u vruću rernu i pecite na pola sata. Temperaturu, nakon toga, smanjite na 180 stepeni, a zatim pecite još 15-ak minuta, odnosno dok korica ne porumeni. Pitu izvadite iz rerne, ostavite je da se prohladi i secite po želji.
Možda vas zanima:
PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
NAJBOLJA PITA SA MESOM Topla, hrskava i mirisna, a uspeva svima, trik je u ovome
Od gotovih kora i sočnog fila, pravićete stalno.
PITA SA MESOM Sočna rapsodija od mesa sa hrskavim korama i sočnim nadevom
Sočna i slasna, prste da poližete.
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)