TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost

TRPEZA.RS

06:33

Bakina vanglica 0

Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba. I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.

TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost
Shutterstock

Sastojci:

  • - 500 g kora
  • - 500 g junećeg mesa
  • - 2 glavice luka
  • - 3 jajeta
  • - 300 ml jogurta
  • - 2 kašike brašna
  • - 1 kašičica praška za pecivo
  • - 200 ml ulja
  • - so, biber
  • - malo vode

 

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, a zatim ga propržite na dve kašike zagrejanog ulja, sve dok ne zastakli. Jaja umutite viljuškom, u dubljoj posudi, a zatim u njih dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite i u tu smesu sipajte izdinstano meso i luk, pa sve dobro pomešajte. Rernu dobro zagrejte na 200 stepeni, a pleh u kome ćete peći pitu dobro premažite uljem. Uzmite koru, sipajte malo ulja, a zatim stavite drugu koru i ponovite postupak. Fil od jogurta i mesa sipajte preko treće kore i savijte je u rolat. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pitu poređajte u pleh i svaki rolat isprskajte sa malo ulja i vode. Nakon toga, stavite u vruću rernu i pecite na pola sata. Temperaturu, nakon toga, smanjite na 180 stepeni, a zatim pecite još 15-ak minuta, odnosno dok korica ne porumeni. Pitu izvadite iz rerne, ostavite je da se prohladi i secite po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading