TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost
Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba. I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SLASNA PITA SA MESOM ZA PRAVE GURMANE Jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Neodoljivo predjelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA MESOM Najbolje služite uz šolju jogurta, za prave gurmane
Neodoljiva pita budi sva čula.

PITA SA MESOM Pravi se od gotovih kora, a sočna i slasna, zagrejaće vas u trenu
Hrskavih kora i sočnog nadeva, a držaće vas dugo sitim.

PITA SA MESOM OD GOTOVIH KORA Jednostavne pripreme, a pomera granice dobrog ukusa
Možete da je pravite za doručak ili večeru, držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
- - 500 g kora
- - 500 g junećeg mesa
- - 2 glavice luka
- - 3 jajeta
- - 300 ml jogurta
- - 2 kašike brašna
- - 1 kašičica praška za pecivo
- - 200 ml ulja
- - so, biber
- - malo vode
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, a zatim ga propržite na dve kašike zagrejanog ulja, sve dok ne zastakli. Jaja umutite viljuškom, u dubljoj posudi, a zatim u njih dodajte jogurt, brašno i prašak za pecivo. Sve sjedinite i u tu smesu sipajte izdinstano meso i luk, pa sve dobro pomešajte. Rernu dobro zagrejte na 200 stepeni, a pleh u kome ćete peći pitu dobro premažite uljem. Uzmite koru, sipajte malo ulja, a zatim stavite drugu koru i ponovite postupak. Fil od jogurta i mesa sipajte preko treće kore i savijte je u rolat. Ovaj postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Pitu poređajte u pleh i svaki rolat isprskajte sa malo ulja i vode. Nakon toga, stavite u vruću rernu i pecite na pola sata. Temperaturu, nakon toga, smanjite na 180 stepeni, a zatim pecite još 15-ak minuta, odnosno dok korica ne porumeni. Pitu izvadite iz rerne, ostavite je da se prohladi i secite po želji.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)