KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept

Alo.rs

09:00

Bakina vanglica 0

Nešto novo što ćete probati.

KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Shutterstock

Pita popara

Sastojci:

300 g bajatog hleba

5 dl mleka

3 jajeta

2 čena belog luka

100 g kačkavalja

100 g kiselih krastavaca

150 g šunkarice

prašak za pecivo

2 kašike brašna

so, ulje

Priprema:

Bajati hleb iseći na krupnije kocke pa preliti mlakim mlekom i sačekati da se natopi. U blenderu sjediniti natopljeni hleb sa jajima i malo soli, pa izmiksati. Kisele krastavce i šunkaricu iseći na kockice, kačkavalj krupno izrendati, beli luk ispasirati. Seckane sastojke dodati u smesu od hleba, ubaciti prašak za pecivo pa promešati da bi se dobila ujednačena smesa. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, te sipati u nju pripremljenu smesu za pitu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading