KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
Pita popara
Možda vas zanima:

PIKANTNA PILETINA Napravite ručak koji će se svideti celoj porodici, savršen je!
Prste ćete polizati.

STARA POSLASTICA SVIMA OMILJENA Probajte ovaj recept na ČAŠE i lenja pita će vas mamiti da uzmete još!
Nema ko ne voli ovaj ukusan desert.

PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
Sastojci:
300 g bajatog hleba
5 dl mleka
3 jajeta
2 čena belog luka
100 g kačkavalja
100 g kiselih krastavaca
150 g šunkarice
prašak za pecivo
2 kašike brašna
so, ulje
Priprema:
Bajati hleb iseći na krupnije kocke pa preliti mlakim mlekom i sačekati da se natopi. U blenderu sjediniti natopljeni hleb sa jajima i malo soli, pa izmiksati. Kisele krastavce i šunkaricu iseći na kockice, kačkavalj krupno izrendati, beli luk ispasirati. Seckane sastojke dodati u smesu od hleba, ubaciti prašak za pecivo pa promešati da bi se dobila ujednačena smesa. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom, te sipati u nju pripremljenu smesu za pitu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)