IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!

Alo.rs/B. Paunović

17:00

Bakina vanglica 0

Uverite se i sami.

trpeza
Shutterstock

Pikantna gibanica

Sastojci:

500 g tankih kora

500 g tvrđeg sira

5 jaja

1 dl gazirane vode

1 dl ulja

1 kašičica origana

1 kašičica mrvljenog čilija

1/2 kašičice mlevenog crnog bibera

so po ukusu

Priprema:

Umutiti jaja sa začinima, dodati izmrvljeni sir, potom gaziranu vodu i ulje. Ako odlučite da napravite rolnice, spajati po dve-tri kore. Staviti prvu koru, premazati je sa 3-4 kašike fila, staviti drugu koru i ponovo je premazati. Uviti rolnicu i iseći je na 4-5 delova. Gibanicu ređati u podmazan pleh ili pleh obložen papirom za
pečenje. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore. Dve kašike fila ostaviti za premazivanje. Kada se poređaju sve rolnice u pleh, premazati ih filom koji treba razrediti sa dve kašike vode ili mleka. Gibanica se može posuti semenkama po izboru. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok lepo ne porumeni (oko 25 minuta).

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading