IDEJA ZA VEČERU Pikantna gibanica je super moćan obrok!
Uverite se i sami.

Pikantna gibanica
Možda vas zanima:

PITA U TIGANJU? DA, MOGUĆE JE Najlakša priprema omiljenog obroka za doručak ili večeru
Kada je budete probali, stalno ćete je ovako praviti.
BAŠ ONAKO KAKO BAKA PRAVI Neodoljive kocke koje se lako prave i brzo jedu
I deca će zavoleti.

ŠTRUDLA BAŠ PO BAKINOM RECEPTU Desert koji će nas odmah vratiti u detinjstvo
Neobičan spoj namirnica.

PEČE SE ODMAH Mirisna štrudla sa makom je najsočnija koju ćete probati
Neodoljiv slatkiš iz detinjstva.
Sastojci:
500 g tankih kora
500 g tvrđeg sira
5 jaja
1 dl gazirane vode
1 dl ulja
1 kašičica origana
1 kašičica mrvljenog čilija
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
so po ukusu
Priprema:
Umutiti jaja sa začinima, dodati izmrvljeni sir, potom gaziranu vodu i ulje. Ako odlučite da napravite rolnice, spajati po dve-tri kore. Staviti prvu koru, premazati je sa 3-4 kašike fila, staviti drugu koru i ponovo je premazati. Uviti rolnicu i iseći je na 4-5 delova. Gibanicu ređati u podmazan pleh ili pleh obložen papirom za
pečenje. Postupak ponavljati dok se ne utroše sve kore. Dve kašike fila ostaviti za premazivanje. Kada se poređaju sve rolnice u pleh, premazati ih filom koji treba razrediti sa dve kašike vode ili mleka. Gibanica se može posuti semenkama po izboru. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok lepo ne porumeni (oko 25 minuta).
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)