KNEDLE SA ŠLJIVAMA Uz ovaj vojvođanski recept gomboce će biti mekane kao duša
Domaće knedle sa šljivama ili gomboce nije teško napraviti, pogotovo ako znate par trikova za savšreno testo
Sastojci:
1 kg belog krompira
1 jaje
2 kašike ulja
malo soli
300 g oštrog brašna
20-ak šljiva
200 g prezli
200 g šećera
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite, pa kuvajte u ključaloj vodi dok ne omekša. Procedite i ispasirajte, pa ostavite da se ohladi u frižideru. Dodajte ulje, jaje i brašno. Izvadite koštice iz šljiva. Kada smesu sjednite uzmite veličinu šake, pa stavite unutra šljivu i oblikujte lopticu. Kuvajte ih u ključaloj vodi 15 minuta, pa uvaljajte u prezle koje ste propržili na malo ulja sa šećerom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)