KUVARSKI ADUT IZ RUKAVA Belo meso biće sočnije i hrskavije nego ikada pre ako ga ne pohujete u jajima već u ovoj smesi
Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte da izbacite jaja iz smese za pohovanje jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu.
Kockice od piletine pohovane u smesi bez jaja
Sastojci:
600 g piletine
200 g putera
200 g čedar sira
220 g brašna
250 ml piva
120 g prezli
1/2 veze peršuna
Priprema:
Meso isecite na šnicle i izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite. Peršun sitno iseckajte i pomešajte s puterom sobne temperature i rendanim sirom. Dobro promešajte, pa stavite na foliju, oblikujte kvadrat oklagijom i stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite nožem aromatični puter na kockice. Na sredinu svake šnicle stavite po kockicu. Preklopite tako da meso pokrijte celu kocku putera i da ne može puter da iscuri.Vratite u zamrzivač na pola sata. Pomešajte brašno i pivo. Svaki komad punjenog mesa uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju.
Možda vas zanima:
Garantovano najbolja pohovana piletina s peršunom koju ćete ikada probati
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz pire krompir i neku hrskavu sezonsku salatu i uživajte u ukusnom obroku!
NEDELJA JE DAN ZA ODMARANJE Zato su hrskavi pileći štapići iz rerne odličan izbor za brzinski ručak
Hrskavi pileći štapići su praktična grickalica, ali i brzinski ručak koji vole sve generacije.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)