KUVARSKI ADUT IZ RUKAVA Belo meso biće sočnije i hrskavije nego ikada pre ako ga ne pohujete u jajima već u ovoj smesi

Trpeza/I.V.

10:36

Bakina vanglica 0

Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte da izbacite jaja iz smese za pohovanje jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu.

Pohovane kockice piletine
Shutterstock

 

Kockice od piletine pohovane u smesi bez jaja

Sastojci:

600 g piletine

200 g putera

200 g čedar sira

220 g brašna

250 ml piva

120 g prezli

1/2 veze peršuna

Priprema:

Meso isecite na šnicle i izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite. Peršun sitno iseckajte i pomešajte s puterom sobne temperature i rendanim sirom. Dobro promešajte, pa stavite na foliju, oblikujte kvadrat oklagijom i stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite nožem aromatični puter na kockice. Na sredinu svake šnicle stavite po kockicu. Preklopite tako da meso pokrijte celu kocku putera i da ne može puter da iscuri.Vratite u zamrzivač na pola sata. Pomešajte brašno i pivo. Svaki komad punjenog mesa uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju.

Komentari (0)

Loading