KUVARSKI ADUT IZ RUKAVA Belo meso biće sočnije i hrskavije nego ikada pre ako ga ne pohujete u jajima već u ovoj smesi
Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte da izbacite jaja iz smese za pohovanje jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu.

Kockice od piletine pohovane u smesi bez jaja
Sastojci:
600 g piletine
200 g putera
200 g čedar sira
220 g brašna
250 ml piva
120 g prezli
1/2 veze peršuna
Priprema:
Meso isecite na šnicle i izlupajte čekićem. Posolite i pobiberite. Peršun sitno iseckajte i pomešajte s puterom sobne temperature i rendanim sirom. Dobro promešajte, pa stavite na foliju, oblikujte kvadrat oklagijom i stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite nožem aromatični puter na kockice. Na sredinu svake šnicle stavite po kockicu. Preklopite tako da meso pokrijte celu kocku putera i da ne može puter da iscuri.Vratite u zamrzivač na pola sata. Pomešajte brašno i pivo. Svaki komad punjenog mesa uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite na vrelom ulju.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

DOMAĆE ORASNICE Starinski kolači neponovljivog ukusa, po receptu bez premca
Prave se lako, a poćiće vam voda na usta koliko su ukusne.
Komentari (0)