Garantovano najbolja pohovana piletina s peršunom koju ćete ikada probati
Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz pire krompir i neku hrskavu sezonsku salatu i uživajte u ukusnom obroku!
Pohovana piletina s peršunom
Sastojci:
50 g običnog brašna
100 g prezli
1 limun
1 šaka seckanog peršuna
1 jaje
4 fileta pilećih prsa
maslinovo ulje
Priprema:
rašno i prezle pomešati sa polovinom seckanog peršuna i rendanom koricom limuna. U drugoj posudi umutiti jaje i posoliti i pobiberiti. Pileća prsa uvaljajte u smesu sa prezlama, pa u jaje pa opet u prezle Na zagrejanom maslinovom ulju propržite pohovana prsa na niskoj temperaturi dok ne dobiju lepu zlatnu boju sa obe strane. Poslužite toplo i pospite preostalim seckanim peršunom!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)