HRSKAVA PALENTA U samo 3 prosta koraka napravite ukusne zalogaje koji mogu da se jedu kao grickalica ili prilog uz meso
Prvi korak je kuvanje palente, drugi hlađenje a treći grilaovanje kojim ćete postići najslasniju, hrskavu koricu.

Hrskava palenta
Sastojci:
500 g palente
voda
100 g putera
začini po izboru (majčina dušica, origano...)
so, biber
Priprema:
Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte sve vreme dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvajte da postane kremasta, pa ubacite puter i sve dobro izmešajte. Skuvanu palentu prebacite na pek-papir ojim ste obložili plehza pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i presovanu palentu isecite na željene oblike. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju s obe strane.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)