HRSKAVA PALENTA U samo 3 prosta koraka napravite ukusne zalogaje koji mogu da se jedu kao grickalica ili prilog uz meso

Trpeza/I.V.

13:03

Bakina vanglica 0

Prvi korak je kuvanje palente, drugi hlađenje a treći grilaovanje kojim ćete postići najslasniju, hrskavu koricu.

Hrskava palenta
Shutterstock

 

Hrskava palenta

Sastojci:

500 g palente

voda

100 g putera

začini po izboru (majčina dušica, origano...)

so, biber

Priprema:

Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte sve vreme dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvajte da postane kremasta, pa ubacite puter i sve dobro izmešajte. Skuvanu palentu prebacite na pek-papir ojim ste obložili plehza pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i presovanu palentu isecite na željene oblike. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju s obe strane.
 

Komentari (0)

Loading