HRSKAVA PALENTA U samo 3 prosta koraka napravite ukusne zalogaje koji mogu da se jedu kao grickalica ili prilog uz meso
Prvi korak je kuvanje palente, drugi hlađenje a treći grilaovanje kojim ćete postići najslasniju, hrskavu koricu.
Hrskava palenta
Sastojci:
500 g palente
voda
100 g putera
začini po izboru (majčina dušica, origano...)
so, biber
Priprema:
Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte sve vreme dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvajte da postane kremasta, pa ubacite puter i sve dobro izmešajte. Skuvanu palentu prebacite na pek-papir ojim ste obložili plehza pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i presovanu palentu isecite na željene oblike. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju s obe strane.
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)