HRSKAVA PALENTA U samo 3 prosta koraka napravite ukusne zalogaje koji mogu da se jedu kao grickalica ili prilog uz meso
Prvi korak je kuvanje palente, drugi hlađenje a treći grilaovanje kojim ćete postići najslasniju, hrskavu koricu.
Hrskava palenta
Sastojci:
500 g palente
voda
100 g putera
začini po izboru (majčina dušica, origano...)
so, biber
Priprema:
Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte sve vreme dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvajte da postane kremasta, pa ubacite puter i sve dobro izmešajte. Skuvanu palentu prebacite na pek-papir ojim ste obložili plehza pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i presovanu palentu isecite na željene oblike. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju s obe strane.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)