HRSKAVA PALENTA U samo 3 prosta koraka napravite ukusne zalogaje koji mogu da se jedu kao grickalica ili prilog uz meso
Prvi korak je kuvanje palente, drugi hlađenje a treći grilaovanje kojim ćete postići najslasniju, hrskavu koricu.
Hrskava palenta
Sastojci:
500 g palente
voda
100 g putera
začini po izboru (majčina dušica, origano...)
so, biber
Priprema:
Posolite vodu, pa ostavite da se zagreje do ključanja. Dodajte palentu i mešajte sve vreme dok se kuva. Dodajte začine po želji. Palentu kuvajte da postane kremasta, pa ubacite puter i sve dobro izmešajte. Skuvanu palentu prebacite na pek-papir ojim ste obložili plehza pečenje. Ostavite da odstoji najmanje sat vremena, a zatim ohlađenu i presovanu palentu isecite na željene oblike. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dodajte palentu. Ostavite da se peče dok ne dobije hrskavu koricu i zlatnu boju s obe strane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)