IZ BAKINOG KUVARA Palenta sa mlekom i parmezanom, savršena večera ili doručak

Trpeza/ V.V.

20:00

Bakina vanglica 0

Napravite kremastu palentu i uživajte.

kačamak
Shutterstock

Sastojci:

200 g palente

200 ml mleka

50 g parmezana

700 ml vode

2 kašike putera

1 kašičica soli

Priprema:

U šerpu sipajte vodu i mleko, dodajte so i ostavite da provri. Postepeno u vrelu vodu dodajte palentu, sve vreme mešajući. Smanjite vatru, pričekajte da voda ispari i palenta se zgusne, a mešajte sve vreme. Sklonite s vatre i umešajte puter i parmezan.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading