BAKINA ŠTRUDLA SA ORASIMA Pola pleha nestane dok trepneš!
Hladnu štrudlu umotajte u providnu foliju i biće sveža nekoliko dana.
Sastojci:
450 g brašna
20 g svežeg kvasca
300 ml toplog mleka
50 g putera
3 kašike šećera
3 kašike ulja
1 žumance
Za fil:
300 g mlevenih oraha
150 g šećera
1 vanilin šećer
100 ml mleka
Priprema:
U šerpi umutite žumanca, dodajte šećer, ulje, puter i mleko. Stavite na tihu vatru da se smlači i dodajte izmrvljen kvasac i brašno (ostavite oko 100 g). Izmešajte, poklopite i ostavite da stoji jedan sat na toplom mestu ili dok se smesa ne udvostruči. Tada dodajte i ostatak brašna, umesite, poklopite i neka stoji 15 minuta. Izručite testo na pobrašnjenu podlogu i premesite. Ako se lepi za ruke, dodajte malo brašna, ali testo mora da bude meko. Poklopite ga šerpom tako da se ne lepi za nju i ostavite da stoji još jedan sat. Za fil, pomešajte orahe sa šećerom i vanilin šećerom i dodajte malo po malo vrućeg mleka. Smesa ne treba da bude retka, pa ne morate potrošiti svo mleko. Naraslo testo podelite na 2 ili 3 dela u zavisnosti od dužine pleha i rastanjite oklagijom na 1 cm debljine. Namažite fil i urolajte. Poređajte štrudle u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40-50 minuta ili dok štrudla ne dobije zlatno-braon boju. Kada se ohladi, po želji pospite šećerom u prahu.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)