ROLNICE SA BOSILJKOM Domaće mini pice u samo nekoliko koraka

Anđela Jovanović

09:00

Bakina vanglica 0

Rolnice sa ukusom pice, koji upotpunjuju čajna, bosiljak i origano, a prave se u samo par koraka.

rolnice
Shutterstock

Sastojci

  • 200 ml sitno seckanog/mlevenog paradajza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • ½ kašičica začina belog luka
  • ½ kašičice origana
  • 1 kašičica šećera (ili meda)
  • 1 kašičica paste od bosiljka
  • 1 lisnato testo
  • 125 g mozarele ili kaškavalja
  • 100 g čajne kobasice

Priprema

U manjoj posudi zagrejte seckani paradajz, dodajte maslinovo ulje, beli luk, origano i šećer. Ulijte 50 ml vode i mešajte 10-15 minuta, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Testo razvijajte na pobrašnjenoj površini (ako već nije razvijeno), pa nanesite umak od paradajza u tankom sloju (deo neka ostane).

Po umaku ravnomerno rasporedite narendani kačkavalj i tanke listiće čajne kobasice. Počevši od jednog kraja, pažljivo savijte testo u veliku, čvrstu rolnu i stavite je na dasku za rezanje.

Stavite u frižider na 30 minuta da se stisne, a zatim izrežite rolnice debljine 2-3 cm.

Poslažite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene. Poslužite s ostatkom umaka od paradajza. (10 – 12 rolnica)

Savet

Rolnice prema istim uputstvima možete napraviti i s testom za picu.

Komentari (0)

Loading