ROLNICE SA BOSILJKOM Domaće mini pice u samo nekoliko koraka
Rolnice sa ukusom pice, koji upotpunjuju čajna, bosiljak i origano, a prave se u samo par koraka.

Sastojci
- 200 ml sitno seckanog/mlevenog paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ kašičica začina belog luka
- ½ kašičice origana
- 1 kašičica šećera (ili meda)
- 1 kašičica paste od bosiljka
- 1 lisnato testo
- 125 g mozarele ili kaškavalja
- 100 g čajne kobasice
Priprema
U manjoj posudi zagrejte seckani paradajz, dodajte maslinovo ulje, beli luk, origano i šećer. Ulijte 50 ml vode i mešajte 10-15 minuta, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Testo razvijajte na pobrašnjenoj površini (ako već nije razvijeno), pa nanesite umak od paradajza u tankom sloju (deo neka ostane).
Po umaku ravnomerno rasporedite narendani kačkavalj i tanke listiće čajne kobasice. Počevši od jednog kraja, pažljivo savijte testo u veliku, čvrstu rolnu i stavite je na dasku za rezanje.
Stavite u frižider na 30 minuta da se stisne, a zatim izrežite rolnice debljine 2-3 cm.
Poslažite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene. Poslužite s ostatkom umaka od paradajza. (10 – 12 rolnica)
Savet
Rolnice prema istim uputstvima možete napraviti i s testom za picu.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)