ROLNICE SA BOSILJKOM Domaće mini pice u samo nekoliko koraka
Rolnice sa ukusom pice, koji upotpunjuju čajna, bosiljak i origano, a prave se u samo par koraka.
Sastojci
- 200 ml sitno seckanog/mlevenog paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ kašičica začina belog luka
- ½ kašičice origana
- 1 kašičica šećera (ili meda)
- 1 kašičica paste od bosiljka
- 1 lisnato testo
- 125 g mozarele ili kaškavalja
- 100 g čajne kobasice
Priprema
U manjoj posudi zagrejte seckani paradajz, dodajte maslinovo ulje, beli luk, origano i šećer. Ulijte 50 ml vode i mešajte 10-15 minuta, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Testo razvijajte na pobrašnjenoj površini (ako već nije razvijeno), pa nanesite umak od paradajza u tankom sloju (deo neka ostane).
Po umaku ravnomerno rasporedite narendani kačkavalj i tanke listiće čajne kobasice. Počevši od jednog kraja, pažljivo savijte testo u veliku, čvrstu rolnu i stavite je na dasku za rezanje.
Stavite u frižider na 30 minuta da se stisne, a zatim izrežite rolnice debljine 2-3 cm.
Poslažite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene. Poslužite s ostatkom umaka od paradajza. (10 – 12 rolnica)
Savet
Rolnice prema istim uputstvima možete napraviti i s testom za picu.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)