ROLNICE SA BOSILJKOM Domaće mini pice u samo nekoliko koraka
Rolnice sa ukusom pice, koji upotpunjuju čajna, bosiljak i origano, a prave se u samo par koraka.
Sastojci
- 200 ml sitno seckanog/mlevenog paradajza
- 1 kašika maslinovog ulja
- ½ kašičica začina belog luka
- ½ kašičice origana
- 1 kašičica šećera (ili meda)
- 1 kašičica paste od bosiljka
- 1 lisnato testo
- 125 g mozarele ili kaškavalja
- 100 g čajne kobasice
Priprema
U manjoj posudi zagrejte seckani paradajz, dodajte maslinovo ulje, beli luk, origano i šećer. Ulijte 50 ml vode i mešajte 10-15 minuta, dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
Testo razvijajte na pobrašnjenoj površini (ako već nije razvijeno), pa nanesite umak od paradajza u tankom sloju (deo neka ostane).
Po umaku ravnomerno rasporedite narendani kačkavalj i tanke listiće čajne kobasice. Počevši od jednog kraja, pažljivo savijte testo u veliku, čvrstu rolnu i stavite je na dasku za rezanje.
Stavite u frižider na 30 minuta da se stisne, a zatim izrežite rolnice debljine 2-3 cm.
Poslažite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrejanoj na 200°C 15-20 minuta, dok ne porumene. Poslužite s ostatkom umaka od paradajza. (10 – 12 rolnica)
Savet
Rolnice prema istim uputstvima možete napraviti i s testom za picu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)