LAŽNA PUNJENA PAPRIKA Paprika ovde nije punjena...već skrivena!
Probajte ove punjene paprike, koje se prave od istih sastojaka kao i one nama vrlo poznate, ali postoji jedna začkoljica...one su skrivene!
Sastojci
za 4 osobe
ZA MESNE KUGLICE
- 150 g sveže paprike
- 50 g luka
- 2 čena belog luka
- 300 g telećeg mlevenog mesa
- 2 kašike prezli
- 1 kašičice vegete
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašika naseckanog peršuna
ZA UMAK
- 300 ml pasiranog paradajza
- 200 ml vode
- 1 kašičica vegete
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
Priprema
Povrće usitnite u blenderu, a zatim ga prebacite u dublju činiju.
Dodajte mleveno meso, prezle i začine pa sve zajedno dobro izmešajte. Pustite da odstoji 10 minuta.
Vlažnim rukama oblikujte male kuglice i stavljajte ih na papir za pečenje. Pecite ih 20 minuta na 200°C.
Za umak pomešajte pasirani paradajz i vodu, pa stavite da prokuva. Dodajte vegetu, so, šećer i promešajte, a zatim stavite mesne kuglice. Mešajte još 10-ak minuta na laganoj vatri.
Mesne kuglice u umaku poslužite uz pire od krompira. Umaku, po želji, možete dodati 50 ml pavlake za kuvanje.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)