LAŽNA PUNJENA PAPRIKA Paprika ovde nije punjena...već skrivena!
Probajte ove punjene paprike, koje se prave od istih sastojaka kao i one nama vrlo poznate, ali postoji jedna začkoljica...one su skrivene!
Sastojci
za 4 osobe
ZA MESNE KUGLICE
- 150 g sveže paprike
- 50 g luka
- 2 čena belog luka
- 300 g telećeg mlevenog mesa
- 2 kašike prezli
- 1 kašičice vegete
- ½ kašičice soli
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- 1 kašika naseckanog peršuna
ZA UMAK
- 300 ml pasiranog paradajza
- 200 ml vode
- 1 kašičica vegete
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
Priprema
Povrće usitnite u blenderu, a zatim ga prebacite u dublju činiju.
Dodajte mleveno meso, prezle i začine pa sve zajedno dobro izmešajte. Pustite da odstoji 10 minuta.
Vlažnim rukama oblikujte male kuglice i stavljajte ih na papir za pečenje. Pecite ih 20 minuta na 200°C.
Za umak pomešajte pasirani paradajz i vodu, pa stavite da prokuva. Dodajte vegetu, so, šećer i promešajte, a zatim stavite mesne kuglice. Mešajte još 10-ak minuta na laganoj vatri.
Mesne kuglice u umaku poslužite uz pire od krompira. Umaku, po želji, možete dodati 50 ml pavlake za kuvanje.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)