PUNJENE JABUKE PO BAKINOM RECEPTU Napravite punjene jabuke koje će vas vratiti u detinjstvo
Napravite jabuke koje mirišu na detinjstvo!
Sastojci
- 3 jabuke
- ½ kašičice cimeta
- 1 kašika putera ili kokosovog ulja
- 1 kašikasmeđeg šećera
ZA GRANOLU/DOMAĆI MUSLI
- 200g mix pahuljica (zobene, ražene, pšenične)
- 20g bundevinig semenki
- 20g badema
- 20g lešnika
- 20g suvog grožđa
- 40g kokosovog ulja
- 60g meda
- cimet
- 1 puding od vanile (može i proteinski)
- 125 ml mleka
Priprema
Jabuke operite, odrežite im vrh i izdubite. Pecite ih 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Izdubljene ostatke jabuka dodajte u tavu na rastopljeni puter i šećer i mešajte dok ne omekšaju i tečnost od jabuke ne ispari.
Kuvane jabuke izmiksajte u pire.
Za granolu, u posudu dodajte suve sastojke. Na vatri rastopite kokosovo ulje, med i cimet. Povežite i pecite na 180°C 20min.
Tokom pečenja povremeno promešajte. Ostavite da se ohladi pa prebacite u teglu-
Za kremu od vanile, u posudu ulijte mleko i usipajte sadržaj vrećice pudinga. Mutilicom energično mešajte 1 minut. Ostavite da stoji 3 minuta te ponovo promešajte. Jabuke napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom, pospite granolom i poslužite.
Savet
Ako nemate mix pahuljica, dodajte samo jednu vrstu.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
ZAMESITE ZA TOPLINU DOMA Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba
Jednostavno, prženo testo i spadaju u sam vrh crnogorskih jela na koje su veoma ponosni
Komentari (0)