PUNJENE JABUKE PO BAKINOM RECEPTU Napravite punjene jabuke koje će vas vratiti u detinjstvo
Napravite jabuke koje mirišu na detinjstvo!
Sastojci
- 3 jabuke
- ½ kašičice cimeta
- 1 kašika putera ili kokosovog ulja
- 1 kašikasmeđeg šećera
ZA GRANOLU/DOMAĆI MUSLI
- 200g mix pahuljica (zobene, ražene, pšenične)
- 20g bundevinig semenki
- 20g badema
- 20g lešnika
- 20g suvog grožđa
- 40g kokosovog ulja
- 60g meda
- cimet
- 1 puding od vanile (može i proteinski)
- 125 ml mleka
Priprema
Jabuke operite, odrežite im vrh i izdubite. Pecite ih 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Izdubljene ostatke jabuka dodajte u tavu na rastopljeni puter i šećer i mešajte dok ne omekšaju i tečnost od jabuke ne ispari.
Kuvane jabuke izmiksajte u pire.
Za granolu, u posudu dodajte suve sastojke. Na vatri rastopite kokosovo ulje, med i cimet. Povežite i pecite na 180°C 20min.
Tokom pečenja povremeno promešajte. Ostavite da se ohladi pa prebacite u teglu-
Za kremu od vanile, u posudu ulijte mleko i usipajte sadržaj vrećice pudinga. Mutilicom energično mešajte 1 minut. Ostavite da stoji 3 minuta te ponovo promešajte. Jabuke napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom, pospite granolom i poslužite.
Savet
Ako nemate mix pahuljica, dodajte samo jednu vrstu.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)