PUNJENE JABUKE PO BAKINOM RECEPTU Napravite punjene jabuke koje će vas vratiti u detinjstvo
Napravite jabuke koje mirišu na detinjstvo!

Sastojci
- 3 jabuke
- ½ kašičice cimeta
- 1 kašika putera ili kokosovog ulja
- 1 kašikasmeđeg šećera
ZA GRANOLU/DOMAĆI MUSLI
- 200g mix pahuljica (zobene, ražene, pšenične)
- 20g bundevinig semenki
- 20g badema
- 20g lešnika
- 20g suvog grožđa
- 40g kokosovog ulja
- 60g meda
- cimet
- 1 puding od vanile (može i proteinski)
- 125 ml mleka
Priprema
Jabuke operite, odrežite im vrh i izdubite. Pecite ih 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180°C.
Izdubljene ostatke jabuka dodajte u tavu na rastopljeni puter i šećer i mešajte dok ne omekšaju i tečnost od jabuke ne ispari.
Kuvane jabuke izmiksajte u pire.
Za granolu, u posudu dodajte suve sastojke. Na vatri rastopite kokosovo ulje, med i cimet. Povežite i pecite na 180°C 20min.
Tokom pečenja povremeno promešajte. Ostavite da se ohladi pa prebacite u teglu-
Za kremu od vanile, u posudu ulijte mleko i usipajte sadržaj vrećice pudinga. Mutilicom energično mešajte 1 minut. Ostavite da stoji 3 minuta te ponovo promešajte. Jabuke napunite pireom od jabuke, proteinskim pudingom, pospite granolom i poslužite.
Savet
Ako nemate mix pahuljica, dodajte samo jednu vrstu.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)