STARINSKA PITA ZELJANICA Pravi se po bakinom receptu, ima fantastičan ukus i nestane iz pleha za tren!
Zeljanica je pravi obrok za večeru ili doručak, uz šolju jogurta ili sezonsku salatu. Ukoliko ne volite zelje, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.

Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g slanog punomasnog sira
400 g zelja
4 jaja
Priprema:
Zelje oprati, izblanširati i sitno iseckati. Sir usitniti, jaja umutiti i pomešati sa zeljem. Stavljati tri kore jednu na drugu u podmazanu tepsiju i svaku poprskati uljem, a treću nafilovati. Ređati tako naizmenično kore i fil dok se sve ne utroši. Ukoliko su kore veće od tepsije ili pleha, malo ih nagužvati. Pitu premazati odozgo uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije odozgo zlatno-smeđu boju.

MAKOVNJAČA SA MEDOM Mirisna poslastica još slađeg ukusa od koje će vam poći voda na usta
Služite uz čaj ili kafu.

LENJA PITA SA ŠLJIVAMA Još sočnija i slađa, nestaće sa stola čim se postavi
Klasik na drugačiji način.

STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.

BAKIN KOLAČ SA CIMETOM Mirisni slatkiš koji budi nostalgiju na dane detinjstva
Pravi se lako, a nema ko ga ne voli.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)