STARINSKA PITA ZELJANICA Pravi se po bakinom receptu, ima fantastičan ukus i nestane iz pleha za tren!
Zeljanica je pravi obrok za večeru ili doručak, uz šolju jogurta ili sezonsku salatu. Ukoliko ne volite zelje, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g slanog punomasnog sira
400 g zelja
4 jaja
Priprema:
Zelje oprati, izblanširati i sitno iseckati. Sir usitniti, jaja umutiti i pomešati sa zeljem. Stavljati tri kore jednu na drugu u podmazanu tepsiju i svaku poprskati uljem, a treću nafilovati. Ređati tako naizmenično kore i fil dok se sve ne utroši. Ukoliko su kore veće od tepsije ili pleha, malo ih nagužvati. Pitu premazati odozgo uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije odozgo zlatno-smeđu boju.
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)