STARINSKA PITA ZELJANICA Pravi se po bakinom receptu, ima fantastičan ukus i nestane iz pleha za tren!

Vesna Vukadinović

18:16

Bakina vanglica 0

Zeljanica je pravi obrok za večeru ili doručak, uz šolju jogurta ili sezonsku salatu. Ukoliko ne volite zelje, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

400 g slanog punomasnog sira

400 g zelja

4 jaja

Priprema:

Zelje oprati, izblanširati i sitno iseckati. Sir usitniti, jaja umutiti i pomešati sa zeljem. Stavljati tri kore jednu na drugu u podmazanu tepsiju i svaku poprskati uljem, a treću nafilovati. Ređati tako naizmenično kore i fil dok se sve ne utroši. Ukoliko su kore veće od tepsije ili pleha, malo ih nagužvati. Pitu premazati odozgo uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije odozgo zlatno-smeđu boju.

Komentari (0)

Loading