STARINSKA PITA ZELJANICA Pravi se po bakinom receptu, ima fantastičan ukus i nestane iz pleha za tren!
Zeljanica je pravi obrok za večeru ili doručak, uz šolju jogurta ili sezonsku salatu. Ukoliko ne volite zelje, u ovu pitu možete staviti spanać ili blitvu.
Sastojci:
500 g kora za pitu
400 g slanog punomasnog sira
400 g zelja
4 jaja
Priprema:
Zelje oprati, izblanširati i sitno iseckati. Sir usitniti, jaja umutiti i pomešati sa zeljem. Stavljati tri kore jednu na drugu u podmazanu tepsiju i svaku poprskati uljem, a treću nafilovati. Ređati tako naizmenično kore i fil dok se sve ne utroši. Ukoliko su kore veće od tepsije ili pleha, malo ih nagužvati. Pitu premazati odozgo uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok ne dobije odozgo zlatno-smeđu boju.
POSNI KOLAČ SA JABUKAMA Desert mekan kao duša, za prave ljubitelje voćnih kolača
Desert bez premca po receptu bez mane.
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
Komentari (0)