GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept

Ivana Pavlović

09:00

Bakina vanglica 0

Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je

500 g tankih kora
5 jaja
500 g sira
1,2 dl jogurta
1 dl ulja
so po ukusu
 

Priprema

Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so.

Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem.

Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha.

Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane.

Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu.

Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda.

Stavite je u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta.

Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading