GIBANICA SA SIROM SIMBOL SRPSKE KUHINJE Ukus će vas oduševiti imamo originalni recept
Specijalitet srpske trpeze. Tradicionalno jelo od mešavine testa i sira.
![gibanica](/data/images/2022-08-31/35644_shutterstock-1867411762_f.jpg?timestamp=1698793200)
Potrebno je
500 g tankih kora
5 jaja
500 g sira
1,2 dl jogurta
1 dl ulja
so po ukusu
Priprema
Prvo umutite jaja, pa dodajte izmrvljeni sir, jogurt, ulje i so.
Pleh obložite papirom za pečenje i premažite ga malo uljem.
Poređajte tri-četiri kore, ali da krajevi vire iz pleha.
Potom stavite fil, pa dve kore blago izgužvane.
Postupak ponavite dok ne potrošite sve kore, ali, jednu koru ostavite za završnicu.
Pre nego što stavite poslednju koru, one kore koje vire, savijte ka unutra, premažite filom, pa stavite poslednju koru.Tu obavezno premažite ostatkom fila u koji dodajte još malo jogurta ili mleka, a može i kisela voda.
Stavite je u nezagrejanu rernu, pa uključite na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni, oko 25 minuta.
Prijatno!
Možda vas zanima:
![posna gibanica](/data/images/2024-05-29/89102_shutterstock-594966836_f.jpg)
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GUŽVANA GIBANICA Najvoljenija srpska pita po tradicionalnom receptu iz bakine kuhinje
Pogodna za doručak ili večeru, držaće dugo sitim a osvaja na prvi zalogaj.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GUŽVANA GIBANICA Omiljena srpska pita po starom receptu iz bakine kuhinje
Slasna pita pogodna za doručak ili večeru, prste da poližete.
![vranjanski propeć](/data/images/2024-03-12/80339_vranjanski-propec_f.jpg)
NAJLEPŠE SRPSKE PITE Gibanica, kupusnik, bundevara, sa jabukama, vranjanski propeć, birajmo samo one najukusnije
Slane i slatke, sa mesom, sirom ili voćem, raspametiće vas ukusom.
![posne kiflice](/data/images/2023-12-20/71444_shutterstock-2325654151_f.jpg)
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
![rolnice sa spanaćem](/data/images/2023-12-11/70473_rolnice-sa-spanacem-smanjena-2355419627_f.jpg)
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
![posna pita sa šljivama i čokoladom](/data/images/2023-12-11/70464_pita-sa-sljivama-i-cokoladom-smanjena-1056764009_f.jpg)
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
![gibanica sa sirom](/data/images/2023-12-11/70451_gibanica-smanjena-2293776925_f.jpg)
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
![sudžuk](/data/images/2023-03-07/48161_sudzuk-1680901291_f.jpg)
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)