MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
Potrebno je
- 600 g brašna
- 1 kvasac
- 450 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
Za premaz:
- šaka susama
- 50 ml vode
- 1 kašičica brašna
Priprema
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Onda pomešajte so i brašno, sipajte vodu, kvasac i šećer. Od sastojaka umesite testo, pokrijte ga krpom i ostavite da se udvostruči, na toplom mestu. Premesite testo, ponovo ga pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na 16 delova,. Rukom napravite loptice pa ih uz pomoć oklagije razvucite u obliku elipse. Zatim urolajte svaku lopticu. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, vodu, i susam. Tom smesom premažite svaku kiflicu. Na kraju, pecite nekih 10 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 200 i pecite još 10 minuta. Služite ih samostalno ili uz neki prilog po ukusu. Prijatno !
Možda vas zanima:
POSNE KIFLICE Brze i vazdušaste, a biće super i kada se ohlade
Služite uz džem ili posnu paštetu.
KIFLICE SA MARGARINOM Brze i posne, poćiće vam voda na usta koliko su ukusne
Najbolje služite uz sojin jogurt.
DOMAĆE KIFLICE Posne, savršene vruće, a biće super i hladne, i dupla mera će biti malo!
Posne i slasne, savršene za doručak ili večeru.
KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)