MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo

Ivana Pavlović

11:00

Bakina vanglica 0

Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.

posne kiflice
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g brašna
  • 1 kvasac
  • 450 ml vode
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli

Za premaz:

  • šaka susama 
  • 50 ml vode 
  • 1 kašičica brašna 

Priprema

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Onda pomešajte so i brašno, sipajte vodu, kvasac i šećer. Od sastojaka umesite testo, pokrijte ga krpom i ostavite da se udvostruči, na toplom mestu. Premesite testo, ponovo ga pokrijte i ostavite da naraste. Zatim ga prebacite na pobrašnjenu površinu i podelite na 16 delova,. Rukom napravite loptice pa ih uz pomoć oklagije razvucite u obliku elipse.  Zatim urolajte svaku lopticu. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, vodu, i susam. Tom smesom premažite svaku kiflicu. Na kraju, pecite nekih 10 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, pa smanjite temperaturu na 200 i pecite još 10 minuta. Služite ih samostalno ili uz neki prilog po ukusu. Prijatno !

Komentari (0)

Loading