NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- ulje za podmazivanje
- 250 g višenamenskog brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 250 g slatke pavlake
- 4 kašike neslanog putera otopljenog
- 2 velika jajeta
- kašičica ekstrakta vanile
- 40 g rastopljene čokolade
- 80 g suvih jagoda izmlevenih u prah
- 2-3 kapi crvene boje za hranu
- čokoladni toping
- grčki jogurt
- sveže jagode za serviranje
Priprema:
Zagrejte aparat za galete. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zasebno umutite slatku pavlaku, puter i jaja; pa dodajte mešavinu brašna. Mešajte sve dok se smesa ne sjedini. Smesu podelite u 3 činije. U jednoj posudi pomešajte vanilin ekstrakt. U drugoj otopljenu čokoladu. U trećoj prašak od jagode i crvenu boju za hranu. Uljem premažite aparat za galete. Kašiku testa od jagoda stavite u obliku jedne trake na aparat. Raširite po aparatu zadnjom stranom kašike. Pored stavite testo od vanile, pa čokoladno. Sve tri trake testa stavite tako da se dodiruju. Pecite, pa ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Služite vafle uz čokoladni toping, grčki jogurt i jagode ili voće po izboru. Bon appetit!
FALAFEL Hrskavi zalogajčići sa Bliskog istoka, savršen prilog za najbolji ručak
Neodoljive loptice prave se brzo i lako, a osvojiće i one izbirljive.
KAZANDIBI Turski puding sa dugom istorijom, a mekan kao pamuk, prste da poližete
Kazandibi u prevodu znači dno kazana.
HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
VARENIKI SA VIŠNJAMA Omiljeno ukrajinsko jelo u slatkom spoju, poći će vam voda na usta
Moguće je napraviti u slanoj ili slatkoj varijanti, sa različitim prilozima.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
Komentari (0)