NAPULJSKI VAFLI Ovako ih prave Italijani, nema ko vam neće tražiti recept
Smesa se deli u tri činije, a svaki zalogaj je raj za sladokusce.
Potrebno je:
- ulje za podmazivanje
- 250 g višenamenskog brašna
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 250 g slatke pavlake
- 4 kašike neslanog putera otopljenog
- 2 velika jajeta
- kašičica ekstrakta vanile
- 40 g rastopljene čokolade
- 80 g suvih jagoda izmlevenih u prah
- 2-3 kapi crvene boje za hranu
- čokoladni toping
- grčki jogurt
- sveže jagode za serviranje
Priprema:
Zagrejte aparat za galete. U jednoj posudi umutite brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zasebno umutite slatku pavlaku, puter i jaja; pa dodajte mešavinu brašna. Mešajte sve dok se smesa ne sjedini. Smesu podelite u 3 činije. U jednoj posudi pomešajte vanilin ekstrakt. U drugoj otopljenu čokoladu. U trećoj prašak od jagode i crvenu boju za hranu. Uljem premažite aparat za galete. Kašiku testa od jagoda stavite u obliku jedne trake na aparat. Raširite po aparatu zadnjom stranom kašike. Pored stavite testo od vanile, pa čokoladno. Sve tri trake testa stavite tako da se dodiruju. Pecite, pa ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Služite vafle uz čokoladni toping, grčki jogurt i jagode ili voće po izboru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BELGIJSKI VAFLI Mirisni i hrskavi, najbolje odmah stavite duplu meru
Prelijte medom ili pospite šećerom.
KAKO IM ODOLETI? Belgijski vafli - sočni i mekani ko duša
Upustite se u kulinarstvo Belgije.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)