HAČAPURI Gruzijska pogača sa sirom umesite je za doručak, biće savršena i za večeru
Tradicionalna pogača odlično se slaže sa brojnim prilozima.
Potrebno je:
Za testo:
- 650 g brašna, tip 500
- 2 jaja
- 500 ml jogurta
- 50g otopljenog putera
- kašičica soli
- 2 kašičice praška za pecivo
Nadev:
- 200 g kravljeg sira, rikote ili mladog kačkavalja
- 250 g kravljeg sira
- 150 g mocarele
- jedno jaje
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U drugoj pomešajte jaja, jogurt i puter. Polako sjedinite obe smese, sve dok testo ne postane glatko. Prekrijte pa ostavite testo pola sata. Sireve izgnječite, narendajte i pomešajte sa jajetom. Kada smesa postane kompaktna. Zatim oblikujte testo u veću pogaču pa premažite nadevom, ali ne do kraja. Ostatke testa vratite nazad pa zatvorite pogaču. Oblikujte rukom i prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite pogaču oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
POGAČA SA SIROM BRZI GONZALES Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
KOSOVSKA POGAČA Recept glumca Milana Vasića oduševio domaćice na mrežama
Glumac Milan Vasić nedavno se ostvario u najvažnijoj životnoj ulozi, postao je otac dečaka Despota. Da nije talentovan samo za „daske koje život znače“ pokazuje i ovaj recept za kosovsku pogaču, po receptu njegove majke, koja mu je omiljena, a ne sumnjamo da će se i vama svideti.
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)