BRZE I UKUSNE TORTILJE SA PILETINOM I POVRĆEM Idealno za one dane kada želimo nešto sveže i hranljivo
Tortilje su odličan izbor za lagan, ali zasitan obrok. Ovo jelo je jednostavno za pripremu i idealno za prolećne dane kada želimo nešto sveže i hranljivo.
Tortilje su odličan izbor za lagan, ali zasitan obrok. Ovo jelo je jednostavno za pripremu i idealno za prolećne dane kada želimo nešto sveže i hranljivo.
Sastojci (za 4 osobe):
4 tortilje
300 g pilećeg filea
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 sveži krastavac
1 glavica crvenog luka
100 g zelene salate
100 g pavlake ili grčkog jogurta
100 g sira (gauda, feta ili po izboru)
2 kašike maslinovog ulja
So, biber, suvi začin po ukusu
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica mlevene paprike
Priprema:
Priprema mesa – Pileći file isecite na tanke trakice i začinite solju, biberom, mlevenom paprikom i limunovim sokom. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite meso dok ne dobije zlatno-smeđu boju (oko 5-7 minuta).
Priprema povrća – Papriku i krastavac isecite na tanke trakice, crveni luk na kolutove, a zelenu salatu na manje komade.
Priprema tortilja – Zagrejte tortilje u suvom tiganju ili rerni na kratko da omekšaju.
Slaganje tortilja – Na svaku tortilju namažite pavlaku ili grčki jogurt, zatim dodajte pileće meso, povrće i rendani sir.
Zatvaranje i serviranje – Uvijte tortilje u rolnu ili ih preklopite, pa ih presečete na pola. Po želji, možete ih kratko zapeći na grilu ili u tiganju.
Bonus video:
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)