PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine

Ivana Pavlović

11:30

Kulinarski globus 0

Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.

pišinger oblande
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 8 jaja
  • 300 g crne čokolade
  • 450 g šećera
  • 250 g putera
  • 1 pakovanje oblandi

Za glazuru:

  • 100 g crne čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Žicom sjedinite jaja sa šećerom, pa smesu zakuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Dodajte polomljenu čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Ostavite da se smesa prohladi. Mikserom umutite puter, uz dodavanje fila od čokolade. Podelite fil na četri jednaka dela, pa filujte oblande. Zatim ih pritisnite nečim teškim. Ostavite tako dva sata, pa dodajte glazuru. Otopite čokoladu sa uljem na pari, pa prelijte oblande. Pustite da se stegne, pa secite na parčiće.

Postanite profi Sastojci: 400 g brašna T-400 1 jaje 150 ml mleka 1 kvasac So, šećer 200 ml ulja Priprema: U posudu sipajte jaje, dodajte nadošao kvasac s mlekom, so i šećer, pa dobro promešajte. Dodajte ulje, a zatim postepeno umešavajte brašno dok ne dobijete glatko testo. Ostavite da nadolazi 20 minuta. Testo podelite na četiri dela, oblikujte kuglice i premažite ih uljem. Ostavite još 10 minuta. Svaku kuglicu razvijte, prepolovite na četiri dela i oblikujte preklop poput brodića. Složite ih jedno na drugo, pritisnite na sredini i izvucite krajeve kako biste dobili list. Ponovite postupak sa svim kuglicama, složite na pleh, premažite žumancetom i pecite 20 minuta na 180°C. Uživajte u hrskavim i savršenim ružicama koje će oduševiti goste! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryoupage #fyp #foryou ♬ Akon's Beautiful Day - Akon
img
05. 04. 2025 18:38

ANA BRNABIĆ NA TIKTOKU: Ovo je mnogo manje toksična sredina od Tvitera (VIDEO)

img
05. 04. 2025 19:12

IDU PEŠKE OD VRŠCA DO OSTROGA: Ognjen i Bojan na hodočašće krenuli da bi pomogli porodici Milenković iz Sokobanje

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
05. 04. 2025 18:43

SPREMITE SE, OLUJA STIŽE U SRBIJU Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi zemlje prvi na udaru (FOTO)

img
02. 04. 2025 08:55

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
05. 04. 2025 18:34

ZAKUVALO SE U BORBI ZA "SKUDETO": Inter nije uspeo da pobedi, iako je vodio 2:0

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (0)