PIŠINGER OBLANDE Slatkiš čiji se recept ljubomorno čuva već 170 godina, najpribližnije originalu, obožavaćete
1852 godine, poslastičar iz Beča, Oskar Pišinger, kreirao je ovaj čuveni desert.

Potrebno je
Možda vas zanima:

FRULICE Neodoljivi slatkiš ukusa koji priča priče, za bilo koje doba dana
Fenomenalan desert najbolje ide uz šoljicu kafe.

SUTLIJAŠ Jednostavan slatkiš na kome su odrasle generacije, savršen za početnike u kuhinji
Pravi se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.

ČOKOLADNI MAKARONSI Francuski slatkiš u još slađem izdanju, prste da poližete
Najbolje služite uz šolju kafe.

ČOKOLADNI MUS OD SAMO 2 SASTOJKA Pravi se očas posla, a nikad kremastiji
Pravi se lako, a pojede brzo.
- 1 pakovanje oblandi
- 300 g crne čokolade
- 450 g šećera
- 250 g putera
- 8 jaja
Za glazuru:
- 100 g crne čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Jaja i šećer sjedinite žicom, ne mikserom dok blago ne zapene. Smesu stavite da se kuva na pari, vodeći računa da sud u kome su jaja voda ne dodiruje. Kuvajte na pari sve vreme mešajući, dok se kristali šećera ne istope, a jaja postanu gusta. Potom dodajte izlomljenu čokoladu i sve mešajte dok se čokolada ne istopi. Smesu ostavite da se ohladi u potpunosti. Puter dobro umutite mikserom, pa dodajte kašiku po kašiku ohlađenog fila od čokolade. Sve dobro sjedinite mikserom. Fil podelite na četiri jednaka dela, pa filujte oblande. Nafilovane pritisnite nečim teškim, kako bi se bolje zalepile. Kada su se potpuno ohladile nanesite glazuru. Čokoladu otopite sa uljem na tihoj vatri ili pari, pa prelijte oblande. Ostavite da se čokolada stegne, pa secite kolač na parčiće željene veličine i poslužite.

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

Nemačka u panici, ali stvarno

JUVE PRAVI ZEMLJOTRES Vlahović postaje deo ogromne trampe

Objavili su šokantnu vremensku prognozu: Napadaće pola metra snega!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

VUČIĆ SA LEGENDARNIM FUDBALEROM: Pogledajte susret srpskog predsednika i Luisa Figa (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

POKAZUJE KLASU: Jedan od najboljih na svojoj poziciji "nosi" tim do pobede

BEZ OBZIRA NA VISINU ZARADE: Svi mladi mogu podneti zahtev za povoljne kredite za stan

NEODOLJIVI MLEČNI KOLAČ Lagani, kremasti desert za prave sladokusce
Jednostavan kolač neodoljivog ukusa.

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.

DUBAI MAFINI Ako ste voleli čuvenu čokoladu, ovaj desert nećete moći da prestanete da jedete
Sočni i slatki, najbolje odmah stavite duplu meru.

ČUPAVI KOLAČ OD BUNDEVE Mirisan i mekan kao pamuk, za prave sladokusce
Mirisni desert oduševiće i one koji ne vole bundevu.

KOLAČ OD POMORANDŽE Aromatični desert koji uspeva svima, nema ko vam neće tražiti recept
Pravi se lako, a osvežiće vas u trenu.
Komentari (0)