KOLOKITOKEFKEDES Predjelo od tikvica na grčki način, hrskavo spolja i mekano iznutra
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju.
Potrebno je:
- 4 srednje tikvice, narendane
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 jaja
- 150 g feta sira, izmrvljenog
- 100 g brašna
- 2 kašike sveže mirođije, sitno iseckane
- 2 kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje za prženje
Priprema:
Tikvice narendajte, posolite i ostavite 10 minuta da puste vodu. Iscedite ih dobro. U velikoj posudi pomešajte tikvice, crni i beli luk, jaja, fetu, brašno, mirođiju, peršun, so i biber.
Oblikujte male ćufte od smese. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri i pržite ćufte dok ne postanu zlatnosmeđe s obe strane. Poslužite toplo sa jogurtom ili caciki sosom.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)