LEGENDA DOBROG UKUSA Pariske šnicle, klasik kojim se dočekuju gosti

Slobodanka Ćorić

16:03

Kulinarski globus 0

Standardno pohujemo meso brašno, jaje pa prezla ( hlebne mrvice ) i dobijamo hrskavu koricu oko mesa. U ovom slučaju dobijamo mekanu i sočnu, nikako masnu ako ste na to pomislili

pohovano meso
Shutterstock/1eyeshut

Sastojci:

šnicle, koje god da odaberete, tanko isečene i izlupane
2-3 jaja
na 1 jaje idu 2 kašike mleka
meko brašno
so i biber

Priprema:

Šnicle iseći, izlupati, pa ubrusom utapkati višak vode.

Ulupati jaja, pa dobro posoliti jer se šnicle ne sole. Dodati i malo bibera po ukusu. Na kraju dodati mleko i dobro izmešati.

Zagrejati ulje za prženje na najjaču vatru pa pre nego što počnete sa pohovanjem smanjiti na nešto slabiju.

Uvaljati svaku šnicu prvo u brašno, sa svih strana pa u jaje sa mlekom. Podići šniclu, malo ocediti i spustiti u vrelo ulje.

Pazite na jačinu vatre kako vam ne bi jaje brzo potamnelo okolo, a šnicla ostala unutra nepečena.

U šerpu staviti nekoliko ubrusa pa ispohovane šnicle uspravno stavljati u šerpu i odmah je poklopiti.

Na taj način se meso dodatno od svoje vreline upari.

Poslužiti tople.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading