LEGENDA DOBROG UKUSA Pariske šnicle, klasik kojim se dočekuju gosti
Standardno pohujemo meso brašno, jaje pa prezla ( hlebne mrvice ) i dobijamo hrskavu koricu oko mesa. U ovom slučaju dobijamo mekanu i sočnu, nikako masnu ako ste na to pomislili
Sastojci:
šnicle, koje god da odaberete, tanko isečene i izlupane
2-3 jaja
na 1 jaje idu 2 kašike mleka
meko brašno
so i biber
Priprema:
Šnicle iseći, izlupati, pa ubrusom utapkati višak vode.
Ulupati jaja, pa dobro posoliti jer se šnicle ne sole. Dodati i malo bibera po ukusu. Na kraju dodati mleko i dobro izmešati.
Zagrejati ulje za prženje na najjaču vatru pa pre nego što počnete sa pohovanjem smanjiti na nešto slabiju.
Uvaljati svaku šnicu prvo u brašno, sa svih strana pa u jaje sa mlekom. Podići šniclu, malo ocediti i spustiti u vrelo ulje.
Pazite na jačinu vatre kako vam ne bi jaje brzo potamnelo okolo, a šnicla ostala unutra nepečena.
U šerpu staviti nekoliko ubrusa pa ispohovane šnicle uspravno stavljati u šerpu i odmah je poklopiti.
Na taj način se meso dodatno od svoje vreline upari.
Poslužiti tople.
Možda vas zanima:
FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)