SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru

Sastojci
- 16 kašika projinog brašna
- 300 g kravljeg sira
- 200 g mesnate slanine
- 500 ml vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Staviti 500 ml vode da proključa.
U šerpu sipati 16 kašika projinog brašna.
Brašno pomešati sa ravnom kašičicom soli i preliti vrelom vodom.
Iseći na kockice 200 g slanine.
Zagrejati 3 kašike ulja i propržiti slaninu.
U popareno brašno umešati slaninu zajedno sa masnoćom u kojoj se pržila i 300 g izmrvljenog sira.
Testo izručiti u podmazanu i pobrašnjenu malu tepsiju prečnika 25 cm, i izravnati odozgo.
Uključiti rernu da se zagreje na 220 stepeni C.
Peći proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C, dvadesetak minuta.
Smanjiti temperaturu na 180 stepeni C, i peći još dvadesetak minuta.
Služiti toplo sa kajmakom ili kiselim mlekom.
Komentari (0)