SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru

Sastojci
Možda vas zanima:

NAJPOPULARNIJE DOMAĆE JELO Recept za proju sa sirom i prazilukom, savršeno dobar zalogaj
Kao samostalni obrok, ali i kao dodatak glavnom jelu

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

PROJA SA MLADIM SIROM Doručak koji će vas raspametiti, ukusan i zasitan, a jedan sastojak ga čini neodoljivim
Doručak posle kojeg ćete ostati siti i zadovoljni...

STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
- 16 kašika projinog brašna
- 300 g kravljeg sira
- 200 g mesnate slanine
- 500 ml vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Staviti 500 ml vode da proključa.
U šerpu sipati 16 kašika projinog brašna.
Brašno pomešati sa ravnom kašičicom soli i preliti vrelom vodom.
Iseći na kockice 200 g slanine.
Zagrejati 3 kašike ulja i propržiti slaninu.
U popareno brašno umešati slaninu zajedno sa masnoćom u kojoj se pržila i 300 g izmrvljenog sira.
Testo izručiti u podmazanu i pobrašnjenu malu tepsiju prečnika 25 cm, i izravnati odozgo.
Uključiti rernu da se zagreje na 220 stepeni C.
Peći proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni C, dvadesetak minuta.
Smanjiti temperaturu na 180 stepeni C, i peći još dvadesetak minuta.
Služiti toplo sa kajmakom ili kiselim mlekom.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

PIŠINGER OBLANDE Desert iz Beča koji osvaja ukusom od 1852.godine
Tvorac ovog čuvenog deserta bio je poslastičar Oskar Pišinger, po kome su i dobile ime.

TURSKI SIMIT Hrskavi đevreci koji se slažu sa slanim i slatkim prilozima
Dodajte prilog po želji i uživajte.

AUSTRIJSKE CARSKE MRVICE SAVRŠENA ZAMENA ZA PALAČINKE Priprema je lakša, a ukus božanstven
Kajzeršmarn ili carske mrvice su lagan i prozračan specijalitet koji podseća na palačinke. Priprema je mnogo lakša i jednostavnija, pa ne morate sat vremena da stojite pored šporeta. Najbolje ide uz džem, ali možete da dodate i čokoladni namaz ili prilog po želji.

GRČKA BUGACA Mirisna pita sa grizom koja će vas zasladiti u trenu, po originalnom receptu
Sa hrskavim korama i kremastim filom, za pravo uživanje.
Komentari (0)