PRAVI RECEPT ZA GRČKI SPECIJALITET Ovom suvlakiju niko ne može da odoli!

Alo.rs

15:00

Kulinarski globus 0

Oduševićete se ukusom.

PRAVI RECEPT ZA GRČKI SPECIJALITET Ovom suvlakiju niko ne može da odoli!
Shutterstock

Suvlaki

Sastojci:

1 kg mesa po želji bez kostiju

1 šolja crvenog vina

3-4 čena belog luka

1 kašičica origana

1/2 šolje maslinovog ulja

sok od limuna

1 kašika soli

biber po ukusu

par zelenih paprika

200 g šampinjona

200 g čeri paradajza

Priprema:

U veći sud (nikako metalni) sipajte vino, origano, sok od limuna, so, biber i maslinovo ulje. Dodajte meso sečeno na kocke i promešajte. Dobro pokrijte plastičnom folijom, pa ostavite da se marinira najmanje osam sati, najbolje preko noći. Promešajte više puta za to vreme, da bi meso dobro upilo marinadu. Nabodite komade mesa na uljem podmazane štapiće za roštilj, a između kocki mesa nabodite pokoje parče paprike, šampinjone i čeri paradajz. Pecite na umerenoj vatri, povremeno prelivajući preostalom marinadom koju ste prethodno prokuvali nekoliko minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading