INDIJSKO JELO SA KARIJEM Pikantna harmonija začina i mesa
Ovo jelo sa mesom i karijem dolazi iz Indije. Izuzetno je aromatično, sočno i pikantno.
Potrebno je
- 500 g belog mesa
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika kari mešavine
- 1 kašičica kurkume
- 3 šolje pirinča
Priprema
Sve navedene začine stavite u jednu posudu i pomešajte ih. Prelijte začine jogurtom i sve dobro pomešajte. Belo meso isecite na kocke, ubacite u mešavinu začina sa jogurtom, pa dobro promešajte i ostavite poklopljeno u frižideru bar dva sata. U tiganju zagrejte ulje, ubacite piletinu oceđenu od marinade, a marinadu od jogurta sačuvajte. Pržite mesto dok ne postane zlatasto, izvadite ge na topao tanjir. U istom tiganju propržite usitnjen crni luk i kada omekša ubacite ostatak jogurta sa začinima. Kad kari proključa, dodajte paradajz ili kašiku pelata. Kad opet proključa, vratite piletinu u tiganj, krčkajte još pet minuta i sklonite s vatre. Odvojeno kuvajte pirinač i servirajte sa karijem.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)