INDIJSKO JELO SA KARIJEM Pikantna harmonija začina i mesa

Ivana Pavlović

18:24

Kulinarski globus 0

Ovo jelo sa mesom i karijem dolazi iz Indije. Izuzetno je aromatično, sočno i pikantno.

indijski kari
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g belog mesa
  • 200 ml jogurta
  • 50 ml ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašika kari mešavine
  • 1 kašičica kurkume
  • 3 šolje pirinča

 

Priprema

Sve navedene začine stavite u jednu posudu i pomešajte ih. Prelijte začine jogurtom i sve dobro pomešajte. Belo meso isecite na kocke, ubacite u mešavinu začina sa jogurtom, pa dobro promešajte i ostavite poklopljeno u frižideru bar dva sata. U tiganju zagrejte ulje, ubacite piletinu oceđenu od marinade, a marinadu od jogurta sačuvajte. Pržite mesto dok ne postane zlatasto, izvadite ge na topao tanjir. U istom tiganju propržite usitnjen crni luk i kada omekša ubacite ostatak jogurta sa začinima. Kad kari proključa, dodajte paradajz ili kašiku pelata. Kad opet proključa, vratite piletinu u tiganj, krčkajte još pet minuta i sklonite s vatre. Odvojeno kuvajte pirinač i servirajte sa karijem.

čokoladna babka

BABKA Poljski čokoladni hleb mekan kao duša, a poćiće vam voda na usta

19:00

19 oktobar, 2024

Kulinarski globus

Svečani slatki hleb poreklom iz Poljske i Ukrajine s vremenom samo dobija na popularnosti. Jedan od omiljenih zimskih deserata, kolač od dizanog testa, najčešće se pravi sa čokoladom, ali možete da dodate i mak, orahe i suvo grožđe. Kada jednom naučite tehniku pravljenja, posle ide lako. Pogodan za svaku svečanost, ali i obične dane kada bi da se zasladite.

Komentari (0)

Loading