INDIJSKO JELO SA KARIJEM Pikantna harmonija začina i mesa
Ovo jelo sa mesom i karijem dolazi iz Indije. Izuzetno je aromatično, sočno i pikantno.

Potrebno je
- 500 g belog mesa
- 200 ml jogurta
- 50 ml ulja
- 4 čena belog luka
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašika kari mešavine
- 1 kašičica kurkume
- 3 šolje pirinča
Priprema
Sve navedene začine stavite u jednu posudu i pomešajte ih. Prelijte začine jogurtom i sve dobro pomešajte. Belo meso isecite na kocke, ubacite u mešavinu začina sa jogurtom, pa dobro promešajte i ostavite poklopljeno u frižideru bar dva sata. U tiganju zagrejte ulje, ubacite piletinu oceđenu od marinade, a marinadu od jogurta sačuvajte. Pržite mesto dok ne postane zlatasto, izvadite ge na topao tanjir. U istom tiganju propržite usitnjen crni luk i kada omekša ubacite ostatak jogurta sa začinima. Kad kari proključa, dodajte paradajz ili kašiku pelata. Kad opet proključa, vratite piletinu u tiganj, krčkajte još pet minuta i sklonite s vatre. Odvojeno kuvajte pirinač i servirajte sa karijem.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)