MEKSIČKE KESADILJE Gurmanska rapsodija koju ćete obožavati, pravi raj za nepca
Klasično, tradicionalno jelo meksičke kuhinje sastoji se od tortilje sa sirom i najčešće mesom i začinima. Po originalnom receptu pravi se od kukuruzne tortilje, dok postoje razne varijante i sa pšeničnom. Ovaj fenomenalni, brzi obrok neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Jedino pravilo je da se konzumira odmah nakon pravljenja, jer se hlađenjem gubi ukus.

Potrebno je
- 4 tortilje
- 1 pileći file
- 300 g kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- začinska paprika
- so
- biber
Priprema:
Isecite pileći file na trakice, pa ga začinite i propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. Tortilju stavite u tiganj, pa preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa polako okrenite i zapecite sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Na kraju isecite tortilje na 4 dela i konzumirajte ih tople. Dodajte preliv ili prilog po želji.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)