MEKSIČKE KESADILJE Gurmanska rapsodija koju ćete obožavati, pravi raj za nepca
Klasično, tradicionalno jelo meksičke kuhinje sastoji se od tortilje sa sirom i najčešće mesom i začinima. Po originalnom receptu pravi se od kukuruzne tortilje, dok postoje razne varijante i sa pšeničnom. Ovaj fenomenalni, brzi obrok neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Jedino pravilo je da se konzumira odmah nakon pravljenja, jer se hlađenjem gubi ukus.
Potrebno je
- 4 tortilje
- 1 pileći file
- 300 g kačkavalja
- 2 kašike maslinovog ulja
- začinska paprika
- so
- biber
Priprema:
Isecite pileći file na trakice, pa ga začinite i propržite na maslinovom ulju sa svih strana da dobije rumenu koricu. Tortilju stavite u tiganj, pa preko nje pospite jedan deo narendanog kačkavalja, stavite malo mesa, odozgo ponovo kačkavalj, pa poklopite drugom tortiljom. Pecite oko 5 minuta da se donja tortilja lepo zapeče i sir rastopi, pa polako okrenite i zapecite sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Na kraju isecite tortilje na 4 dela i konzumirajte ih tople. Dodajte preliv ili prilog po želji.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)