TEKSAŠKI KOLAČ Američka čokoladna poslastica sa pekan orasima pravi hit na mrežama
Čokoladna poslastica poreklom iz Amerike pravi se brzo i lako, a topi se u ustima. Spoj čokoladne glazure sa pekan orasima i sočan biskvit nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Probajte i uverite se zašto je ovaj desert toliko popularan.
Potrebno je
- 400 g šećera
- 240 g brašna
- ¼ kašičice soli
- 4 kašike kakaoa
- 220 g maslaca
- 230 ml vruće vode
- 230 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Glazura
- 60 g seckanih pekan oraha
- 200 g putera
- 4 kašike kakaoa
- 6 kašika mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g šećera u prahu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Otopite puter u šerpici na vatri pa dodajte kakao i promešajte. Sipajte ključalu vodu, ostavite da se kuva 30 sekundi, pa isključite vatru. Zatim prelijte mešavinu sa brašnom pa promešajte. U zasebnu posudu sipajte mleko pa dodajte umućena jaja, sodu bikarbonu i vanilu te je dodajte smesi putera i kakaoa. U široki, plitki kalup ulijte smesu pa pecite 20 minuta na 175 stepeni. Pravite glazuru dok se kolač peče. Iseckajte pekan orahe. Otopite puter pa mu dodajte kakao i promešajte da se sastojci sjedine, a zatim ugasite vatru. Zatim dodajte mleko, ekstrakt vanile i šećer u prahu. Sve dobro promešajte, dodajte orahe, pa prelijte topli kolač.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNO MEDENO SRCE Ovo je najsočniji kolač koji ste ikada probali, a gotov je za pola sata
Ako postite, a jede vam se nešto slatko, evo savršenog kolača koji se brzo pravi, a ukus mu je savršen.
KOH SA MLEVENIM KEKSOM MILUJE NEPCA A savršen za iznenadne goste
Sočan i sladak, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
KOLAČ BRZI GONZALES GOTOV ZA TAČNO 3 MINUTA Nema paljenja rerne ni miksera
Savršen za iznenadne goste.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)