TEKSAŠKI KOLAČ Američka čokoladna poslastica sa pekan orasima pravi hit na mrežama
Čokoladna poslastica poreklom iz Amerike pravi se brzo i lako, a topi se u ustima. Spoj čokoladne glazure sa pekan orasima i sočan biskvit nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Probajte i uverite se zašto je ovaj desert toliko popularan.

Potrebno je
Možda vas zanima:

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..
- 400 g šećera
- 240 g brašna
- ¼ kašičice soli
- 4 kašike kakaoa
- 220 g maslaca
- 230 ml vruće vode
- 230 ml mleka
- 2 jaja
- 1 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Glazura
- 60 g seckanih pekan oraha
- 200 g putera
- 4 kašike kakaoa
- 6 kašika mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 400 g šećera u prahu
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, šećer i so. Otopite puter u šerpici na vatri pa dodajte kakao i promešajte. Sipajte ključalu vodu, ostavite da se kuva 30 sekundi, pa isključite vatru. Zatim prelijte mešavinu sa brašnom pa promešajte. U zasebnu posudu sipajte mleko pa dodajte umućena jaja, sodu bikarbonu i vanilu te je dodajte smesi putera i kakaoa. U široki, plitki kalup ulijte smesu pa pecite 20 minuta na 175 stepeni. Pravite glazuru dok se kolač peče. Iseckajte pekan orahe. Otopite puter pa mu dodajte kakao i promešajte da se sastojci sjedine, a zatim ugasite vatru. Zatim dodajte mleko, ekstrakt vanile i šećer u prahu. Sve dobro promešajte, dodajte orahe, pa prelijte topli kolač.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)