POSNA BAKLAVA Po starom bosanskom receptu, desert na kome su odrasle generacije
Sočna i mekana, idealna za sve svečane prilike.
Potrebno je
- 500 g tankih kora
- 300 g mlevenih oraha
- 300 g seckanih oraha
- 150 g margarina
Za sirup
- 750 g šećera
- 600 ml vode
- pola limuna
- 1 kašika meda
Priprema
Stavite šećer i vodu da provre, pa kuvajte još 10 minuta na srednjoj temperaturi. Sipajte limunov sok i kašiku meda. Sameljite sitno polovinu oraha, pa otopite margarin na tihoj vatri. Isecite kore na veličinu pleha. Na pleh obložen pek papirom poređajte 3 kore. Odvojite 4 kore sa strane. Premažite svaku koru u plehu otopljenim margarinom. Premažite četvrtu pa je pospite sa tri pune kašike oraha. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite sa 4 kore koje ste odvojili, premažite svaku sem poslednje. Secite baklavu na trouglove. Prelijte preostalim margarinom. Prijatno!
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA BAKLAVU SA ORASIMA Može imati i 70 kora, a obožava je ceo svet
Poslastica koju voli ceo svet, a najpopularnija je u Turskoj, na Bliskom istoku i Balkanu prvi put je napravljena 1473. godine, u periodu Mehmeda Osvajača. Smatra se da se najbolja baklava pravi u gradu Gazijantep, odakle potiču i najbolji majstori za baklave. Ova slatka pita može imati i do 70 vrlo tankih kora, a pravi se s različitim sastojcima, od oraha, lešnika do pistaća, maka, čokolade
BAKLAVA SA ORASIMA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, nema ko će joj odoleti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKLAVA SA ORASIMA Po tradicionalnom receptu, biće sočna i topiće se u ustima, a trik je u ovome
Neodoljiva baklava idealna je za sve svečane prilike, kao i slavsku trpezu.
POSNA BAKLAVA S ČOKOLADOM Hrskava, kremasta i očaravajuća
Napravite baklavu sa čokoladom, potpuno je drugačija od one klasične. Nećete moći da joj odolite, zato stavite odmah duplu meru.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)