ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
- 1 litar mleka
- 4 jajeta
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 pune kašike brašna
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca. U šerpu sa debelim dnom sipajte mleko pa zagrejte na srednjoj jačini. U jednoj posudi umutite belanca, prvo manjom brzinom, pa pojačajte. Smanjite temperaturu na najmanje pa u mleko kašikom ubacujte knedle od umućenih belanaca. Kad krenu da rastu, okrenite ih i kuvajte sa druge strane. Vadite ih rešetkastom kašikom pa ređajte u posudu za serviranje. Zatim, skinite mleko sa vatre. Dodajte šećere u žumanca pa mutite sve dok ne postanu bela i penušava. umešajte dve pune kašike brašna, prvo varjačom, pa mikserom. Sipajte dve kutlače toplog mleka pa varjačom promešajte. Vratite mleko na ringlu, na tihu vatru, pa lagano dodajte žumanca, uz neprestano mešanje. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Priprenljenim kremom prelijte knedle pa ih ostavite da se dobro ohlade. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ŠNENOKLE Bakin recept za omiljen starinski desert koji se topi u ustima
Šnenokle ili "plutajuća ostrva" su francuski desert koji se pravi od snega od belanaca i vanilinog krema.
ŠNENOKLE Starinska poslastica popularna zbog Milene Dravić, a topi se u ustima
Desert nastao u 19. veku u Beču. Ime potiče od nemačke reči „schneeball“, što znači „lopta snega“ i ukazuje na karakterističan izgled ovog neodoljivog slatkiša. Ako ste gledali Metlu bez drške niste mogli da ne primetite komšinicu Dušku koja je stalno nosila sa sobom šerpicu šnenokli. Kultna uloga Milene Dravić proslavila je na mrežama, ovaj starinski desert, za koji je potrebno samo 5 jednostavnih sastojaka.
ŠNENOKLE Penasti slatkiš čiji se recept prenosio generacijama, odmah vraća u dane detinjstva
Topi se u ustima, zato najbolje stavite duplu meru.
ŠNENOKLE Starinska poslastica iz bakine kuhinje koja vraća u detinjstvo
Donosimo vam stari, tradiocionalni recept za šnenokle.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)