ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ŠNENOKLE Omileni desert stare Jugoslavije, biće nikad kremastiji i slađi
Desert za sva vremena, ukusa koji priča priče.

ŠNENOKLE PO STAROM TETA MILICINOM RECEPTU Biće vazdušaste i mekane kao pamuk, a nikad slađe
Neodoljivi desert nestaće sa stola odmah.

ČOKOLADNE ŠNENOKLE Klasik na moderan način koji pomera granice dobrog ukusa
Ako volite klasične šnenokle, ove sa čokoladom ćete obožavati.

ŠNENOKLE Bakin recept za omiljen starinski desert koji se topi u ustima
Šnenokle ili "plutajuća ostrva" su francuski desert koji se pravi od snega od belanaca i vanilinog krema.
- 1 litar mleka
- 4 jajeta
- 6 kašika šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 2 pune kašike brašna
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca. U šerpu sa debelim dnom sipajte mleko pa zagrejte na srednjoj jačini. U jednoj posudi umutite belanca, prvo manjom brzinom, pa pojačajte. Smanjite temperaturu na najmanje pa u mleko kašikom ubacujte knedle od umućenih belanaca. Kad krenu da rastu, okrenite ih i kuvajte sa druge strane. Vadite ih rešetkastom kašikom pa ređajte u posudu za serviranje. Zatim, skinite mleko sa vatre. Dodajte šećere u žumanca pa mutite sve dok ne postanu bela i penušava. umešajte dve pune kašike brašna, prvo varjačom, pa mikserom. Sipajte dve kutlače toplog mleka pa varjačom promešajte. Vratite mleko na ringlu, na tihu vatru, pa lagano dodajte žumanca, uz neprestano mešanje. Mešajte sve dok ne dobijete gusti krem. Priprenljenim kremom prelijte knedle pa ih ostavite da se dobro ohlade. Bon appetit!

GRANITIRANI KROMPIRIĆI Savršeno hrskavi, a super kao prilog, ukusa koji se ne zaboravlja
Dodajte uz meso ili jelo po izboru.

PUNJENI PATLIDŽAN RAJ ZA NEPCA Ručak koji će ukućani razgrabiti u trenu
Sočno i slasno jelo oduševiće i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Klasik domaće kuhinje koji ne izlazi iz mode, samo mu popularnost raste
Sočne i neodoljive, super idu uz pire krompir.

NAJBOLJI RECEPT ZA PROTEINSKE PALAČINKE Savršene za slatki početak dana, a uklapaju se u dijetu
Ukusne i zdrave, a daće vam energije za ceo dan.

BORANIJA SA PAVLAKOM ZA KUVANJE Savršen prilog uz šnicle ili ribu, a pravi se prelako
Kremasta i lagana, daće šmek svakom jelu.
Komentari (0)