SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PUNJENE KRMENADLE Slasno jelo za prave gurmane i one izbirljive
Sočne i slasne, a meso se lepi za prste.

SOČNA PILETINA IZ RERNE Još ukusnija, a zdravija, meso se lepi za prste
Služite uz pečene krompiriće ili prilog po želji.

SLASNE LOVAČKE ŠNICLE Po receptu bez mane, a meso se lepi za prste
Fenomenalne i slasne, nema ko vam neće tražiti recept.

BIFTEK VELINGTON Slasno jelo koje budi sva čula, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo, prste da poližete.
- 3 kašike ulja
- 500 g bifteka
- 100 g šampinjona iz tegle
- so
- suvi biljni začin
- svež peršun
- beli luk
- crni luk
- brašno
- pirinač
- soja sos
Priprema:
Skuvajte pirinač pa ga začinite sa svežim peršunom. Malo posolite pa dodajte soja sos. Zatim promešajte pa ostavite da se prohladi. Biftek isecite na komade i posolite. Zapecite sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U zasebnom tiganju zagrejte ulje i dodajte seckan crni luk da se malo prodinsta. Stavite šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju. Začinite po želji. Nemojte da preterujete sa začinima, jer su šampinjoni iz tegle dovoljno slani. Dodajte malo brašna pa promešajte. Dodajte seckan beli luk i peršun. Hleb kratko zapecite sa obe strane, u tiganju u kome ste spremali biftek. Servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa odozgo stavite biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodajte kuvani pirinač kao prilog.

"PRODUKTIVNI PREGOVORI" TRAMPA I STARMERA: Razgovarali o mogućem sporazumu o ekonomskom napretku VB I SAD

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Zvezda bez trojice igrača čeka Spartak! Evo kad i gde možete da gledate meč

STRANCI NE MOGU DA ZAMENE NAŠE LjUDE: Povećanja kvota radnih dozvola stranim radnicima u BiH

Sivi oblaci nad Srbijom: Kiša pljušti, vetar besni, a evo gde je pao sneg
APR: Danas ističe rok za dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja za 2024.

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
Danas pretežno oblačno, mestimično s kišom: Evo kakvo nas vreme čeka tokom sedmice i kad stiže ZAHLAĐENJE

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

POSMATRANjE SVETA: Izložba crteža Bojane Šarac u Kući Đure Jakšića

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

NEODOLJIVE FRITULE Sočne i mekane kao pamuk, za savršen vikend
Pospite šećerom u prahu i uživajte.

SKUŠA NA MORNARSKI NAČIN Aromatično jelo pogodno za sve svečane prilike
U savršenom spoju različitih ukusa, pravićete stalno.

POSNE LAZANJE SA PEČURKAMA Specijalitet koji se pamti, po receptu bez mane
Slasne i ukusne, nema ko vam neće tražiti recept.

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.
Komentari (0)