SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 500 g bifteka
- 100 g šampinjona iz tegle
- so
- suvi biljni začin
- svež peršun
- beli luk
- crni luk
- brašno
- pirinač
- soja sos
Priprema:
Skuvajte pirinač pa ga začinite sa svežim peršunom. Malo posolite pa dodajte soja sos. Zatim promešajte pa ostavite da se prohladi. Biftek isecite na komade i posolite. Zapecite sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U zasebnom tiganju zagrejte ulje i dodajte seckan crni luk da se malo prodinsta. Stavite šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju. Začinite po želji. Nemojte da preterujete sa začinima, jer su šampinjoni iz tegle dovoljno slani. Dodajte malo brašna pa promešajte. Dodajte seckan beli luk i peršun. Hleb kratko zapecite sa obe strane, u tiganju u kome ste spremali biftek. Servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa odozgo stavite biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodajte kuvani pirinač kao prilog.
Možda vas zanima:
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
GURMANSKI GULAŠ U VINU Specijalitet zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Neodoljivo jelo držaće vas dugo sitim, a vino mu daje posebnu draž.
KRMENADLE SA VIŠNJAMA Aromatični spoj različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
NAJBOLJI GANAŠ OD BELE ČOKOLADE Sa njim je svaka poslastica savršena, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, trebaju vam samo bela čokolada i slatka pavlaka.
BRZI KOLAČ SA PIŠKOTAMA Nepečena rapsodija ukusa gotova za 10 minuta, otopićete se od miline
Fenomenalni desert pravi se brzo i lako, a osvojiće sve sladokusce.
NAJŠTETNIJI MLEČNI PROIZVODI Mnogima su omiljeni a goje i loši su za creva
Iako su mlečni proižvodi poznati kao blagotvorni za stomak i razvoj dobrih bakterija u crevima, ima proizvoda među njima koji su štetni.
Komentari (0)