SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 500 g bifteka
- 100 g šampinjona iz tegle
- so
- suvi biljni začin
- svež peršun
- beli luk
- crni luk
- brašno
- pirinač
- soja sos
Priprema:
Skuvajte pirinač pa ga začinite sa svežim peršunom. Malo posolite pa dodajte soja sos. Zatim promešajte pa ostavite da se prohladi. Biftek isecite na komade i posolite. Zapecite sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U zasebnom tiganju zagrejte ulje i dodajte seckan crni luk da se malo prodinsta. Stavite šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju. Začinite po želji. Nemojte da preterujete sa začinima, jer su šampinjoni iz tegle dovoljno slani. Dodajte malo brašna pa promešajte. Dodajte seckan beli luk i peršun. Hleb kratko zapecite sa obe strane, u tiganju u kome ste spremali biftek. Servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa odozgo stavite biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodajte kuvani pirinač kao prilog.
Možda vas zanima:
ŠARENA ROLNICA Mesna rapsodija koja osvaja od prvog zalogaja, poći će vam voda na usta
Fenomenalno jelo oduševiće prave gurmane.
SVINJETINA S LIMUNOM Slasna rapsodija u kiselkastom spoju, raj za sve gurmane
Jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, ukusa koji se pamti.
GURMANSKE KRMENADLE U aromatičnom sosu od crnog luka, prste da poližete
Oboriće s nogu i one izbirljive.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu
Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
Komentari (0)