SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
Potrebno je
- 3 kašike ulja
- 500 g bifteka
- 100 g šampinjona iz tegle
- so
- suvi biljni začin
- svež peršun
- beli luk
- crni luk
- brašno
- pirinač
- soja sos
Priprema:
Skuvajte pirinač pa ga začinite sa svežim peršunom. Malo posolite pa dodajte soja sos. Zatim promešajte pa ostavite da se prohladi. Biftek isecite na komade i posolite. Zapecite sa obe strane, pa izvadite iz tiganja. U zasebnom tiganju zagrejte ulje i dodajte seckan crni luk da se malo prodinsta. Stavite šampinjone da se zajedno sa lukom prodinstaju. Začinite po želji. Nemojte da preterujete sa začinima, jer su šampinjoni iz tegle dovoljno slani. Dodajte malo brašna pa promešajte. Dodajte seckan beli luk i peršun. Hleb kratko zapecite sa obe strane, u tiganju u kome ste spremali biftek. Servirajte ovim redosledom: malo zapečen hleb, pa odozgo stavite biftek, pa na biftek šampinjone i sa strane dodajte kuvani pirinač kao prilog.
Možda vas zanima:
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PLEĆKA S BELIM VINOM Gastronomski užitak za sva čula, po receptu bez mane
Samo dodajte prilog po želji.
ROLOVANA TELETINA RAJ ZA NEPCA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani
Mirisom i ukusom budi sva čula.
PILETINA SA MLINCIMA RAJ ZA NEPCA Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)