MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.

markiza torta
Shutterstock

Potrebno je: ⁣

  • 6 jaja⁣
  • 200 g šećera⁣ u prahu
  • 200 g čokolade⁣
  • 250 g putera⁣
  • 2 kutije piškota⁣
  • šlag
  • malo mleka⁣

Priprema:

U jednoj šerpici, na srednjoj vatri, mešajte žumanaca sa čokoladom izlomljenom na kockice, sve dok se ne otopi. Penasto umutite belanca pa u to dodajte šećer u prahu i prethodnu smesu. Puter penasto umutite pa u njega dodajte čokoladni fil.  Dno i stranice kalupa obložite piškotama umočenim u mleko. Zatim sipajte fil. Preko nanesite šlag pa zatvorite piškotama. Na kraju, opet nanesite šlag. Stavite tortu 2 sata u zamrzivač pa je prebacite u frižider. Prijatno!

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading