MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.

markiza torta
Shutterstock

Potrebno je: ⁣

  • 6 jaja⁣
  • 200 g šećera⁣ u prahu
  • 200 g čokolade⁣
  • 250 g putera⁣
  • 2 kutije piškota⁣
  • šlag
  • malo mleka⁣

Priprema:

U jednoj šerpici, na srednjoj vatri, mešajte žumanaca sa čokoladom izlomljenom na kockice, sve dok se ne otopi. Penasto umutite belanca pa u to dodajte šećer u prahu i prethodnu smesu. Puter penasto umutite pa u njega dodajte čokoladni fil.  Dno i stranice kalupa obložite piškotama umočenim u mleko. Zatim sipajte fil. Preko nanesite šlag pa zatvorite piškotama. Na kraju, opet nanesite šlag. Stavite tortu 2 sata u zamrzivač pa je prebacite u frižider. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading