MARKIZA TORTA Poslastica dostojna kraljeva, kremasta i preukusna, za sve svečane trpeze
Neodoljivo kremasta poslastica koja se pravi brzo i lako.
Potrebno je
- 7 jaja
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ekstrakta ruma
- mleko
- 2 pakovanja piškota
- 2 kesice šlaga
Priprema
Žumanca odvojite od belanaca. Umutite belanca u čvrst šne pa ostavite u frižideru. Žumancima dodajte šećer u prahu pa umutite. Dodajte puter, pa umešajte i otopljenu čokoladu. Dodajte 3 kašike ruma. Dobro umutite, pa dodajte prethodno umućena belanca iz frižidera. Mikserom na najsporijoj brzini mutite fil. Folijom obložite okruglu činiju. Sipajte malo zagrejanog mleka pa umačite piškote i ređajte po obodu. Izlijte fil i poravnajte. Činiju zatvorite pa ostavite da se torta stegne. Potrebno je dva do tri sata. Zatim, izvadite tortu iz frižidera, prevrnite na veći tanjir, pa skinite foliju. Šlag umutite pa njime premažite tortu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA MARKIZA Nepečena poslastica koja ni malo ne zaostaje za originalom, otopićete se od miline
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MARKIZA TORTA Nepečena poslastica sa piškotama oduševiće goste na slavskoj trpezi
Torta sa piškotama u slatkom spoju sa čokoladom.
KEKS MARKIZA SLAĐA OD KLASIČNE Poslastica kao izmišljena za slavsku trpezu, dekorativna i preukusna
Fenomenalna poslastica sa piškotama raspametiće i one koji ne vole slatko.
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)