MARKIZA TORTA Poslastica dostojna kraljeva, kremasta i preukusna, za sve svečane trpeze
Neodoljivo kremasta poslastica koja se pravi brzo i lako.
Potrebno je
- 7 jaja
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ekstrakta ruma
- mleko
- 2 pakovanja piškota
- 2 kesice šlaga
Priprema
Žumanca odvojite od belanaca. Umutite belanca u čvrst šne pa ostavite u frižideru. Žumancima dodajte šećer u prahu pa umutite. Dodajte puter, pa umešajte i otopljenu čokoladu. Dodajte 3 kašike ruma. Dobro umutite, pa dodajte prethodno umućena belanca iz frižidera. Mikserom na najsporijoj brzini mutite fil. Folijom obložite okruglu činiju. Sipajte malo zagrejanog mleka pa umačite piškote i ređajte po obodu. Izlijte fil i poravnajte. Činiju zatvorite pa ostavite da se torta stegne. Potrebno je dva do tri sata. Zatim, izvadite tortu iz frižidera, prevrnite na veći tanjir, pa skinite foliju. Šlag umutite pa njime premažite tortu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
NEPEČENA ČOKO MOKO TORTA Rajski zalogaji u poslastici kao osmišljenoj za tmurne dane
Fenomenalna torta pravi se brzo i lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)