MARKIZA TORTA Poslastica dostojna kraljeva, kremasta i preukusna, za sve svečane trpeze

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Neodoljivo kremasta poslastica koja se pravi brzo i lako.

keks markiza torta
Shutterstock

Potrebno je

  • 7 jaja
  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ekstrakta ruma
  • mleko
  • 2 pakovanja piškota 
  • 2 kesice šlaga

Priprema

Žumanca odvojite od belanaca. Umutite belanca u čvrst šne pa ostavite u frižideru. Žumancima dodajte šećer u prahu pa umutite. Dodajte puter, pa umešajte i otopljenu čokoladu. Dodajte 3 kašike ruma. Dobro umutite, pa dodajte prethodno umućena belanca iz frižidera. Mikserom na najsporijoj brzini mutite fil. Folijom obložite okruglu činiju. Sipajte malo zagrejanog mleka pa umačite piškote i ređajte po obodu. Izlijte fil i poravnajte. Činiju zatvorite pa ostavite da se torta stegne. Potrebno je dva do tri sata. Zatim, izvadite tortu iz frižidera, prevrnite na veći tanjir, pa skinite foliju. Šlag umutite pa njime premažite tortu. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading