MARKIZA TORTA Poslastica dostojna kraljeva, kremasta i preukusna, za sve svečane trpeze
Neodoljivo kremasta poslastica koja se pravi brzo i lako.
Potrebno je
- 7 jaja
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 200 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ekstrakta ruma
- mleko
- 2 pakovanja piškota
- 2 kesice šlaga
Priprema
Žumanca odvojite od belanaca. Umutite belanca u čvrst šne pa ostavite u frižideru. Žumancima dodajte šećer u prahu pa umutite. Dodajte puter, pa umešajte i otopljenu čokoladu. Dodajte 3 kašike ruma. Dobro umutite, pa dodajte prethodno umućena belanca iz frižidera. Mikserom na najsporijoj brzini mutite fil. Folijom obložite okruglu činiju. Sipajte malo zagrejanog mleka pa umačite piškote i ređajte po obodu. Izlijte fil i poravnajte. Činiju zatvorite pa ostavite da se torta stegne. Potrebno je dva do tri sata. Zatim, izvadite tortu iz frižidera, prevrnite na veći tanjir, pa skinite foliju. Šlag umutite pa njime premažite tortu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
MARKIZA TORTA Očaravajuća nepečena poslastica sa piškotama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica za sva vremena i prilike.
MARKIZA Nepečena poslastica koja je neizostavna na svakoj svečanoj trpezi
Kraljica svakog bitnog događaja i svečane trpeze, a priprema je tako jednostavna.
PAO DE LO DE OVAR Portugalska sunđerasta poslastica koja očarava od 1700.godine
Jednostavan recept od jaja, brašna i šećera uspeće svima, a uživaćete u svakom zalogaju.
MEDOVIK Čuvena poslastica sa medom raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče
Jedna od najlepših ruskih torti ukrasiće svaku svečanu i slavsku trpezu.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)