NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.

krompir čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g krompira
  • kašika masti
  • kašičica suve začinske paprike
  • so, biber
  • 1 jaje
  • malo svežeg lišća peršuna
  • 1 sveža crvena paprika
  • 2 litra vode

Priprema:
Krompir oljuštite pa iseckajte na kockice. U šerpi na masti, kratko propržite krompir, pa umešajte začinsku papriku, vodu, so, biber i kuvajte oko 20 minuta. Umutite jaje, isključite ringlu, pa u vruću čorbu dodajte jaje, uz neprestano mešanje. Seckanim peršunovim listom pospite čorbu. Služite toplo.

 

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading