KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
Potrebno je
- 6 traka slanine, isečene na kockice
- 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
- 1 mala šargarepa, narendana
- 60 g seckanog luka
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika iseckanog celera
- 400 ml pilećeg bujona
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml mleka
- 230 g topljenog sira, isečenog na kockice
- 2 mlada luka, tanko naseckana
Priprema
Slaninu propržite u velikom tiganju, na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Kad postane hrskava dodajte krompir, luk, celer, začine i bujon. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i dinstajte poklopljeno, 10 do 15 minuta, sve dok krompir ne omekša. Dodajte brašno i mleko dok ne smesa ne postane glatka. Pustite da proključa, uz neprestano mešanje, pa nastavite da kuvate i mešate dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Dodajte sir u čorbu dok se ne rastopi. Prijatno!
SAVETI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće mekana kao duša i sočna umesto tvrda i suva
Pratite ove jednostavne savete i uživajte u omiljenoj poslastici.
POSNA ROZEN TORTA SA ČOKOLADNIM PUDINGOM Klasik na drugačiji način, a topi se u ustima
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete obožavati.
POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
DODAJTE OVO BANANAMA I NIKAD NEĆE DA POTAMNE Dve namirnice zbog kojih izgledaju kao tek kupljene
Dva jednostavna a korisna trika kako da banane ne potamne, što je posebno važno za pripremu određenih deserta.
UŠTIPCI SA KAČKAVALJEM Specijalitet iz Vranja koji se topi u ustima, a smaže u trenu
Savršen spoj hrskavih uštipaka sa topljenim kačkavaljem nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)