KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Jeftino, a izdašno jelo na "kašiku", za prave gurmane
Aromatično i slasno jelo nestaće u trenu.
Potrebno je
- 6 traka slanine, isečene na kockice
- 380 g oljuštenog krompira, isečenog na kockice
- 1 mala šargarepa, narendana
- 60 g seckanog luka
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika iseckanog celera
- 400 ml pilećeg bujona
- 3 kašike višenamenskog brašna
- 380 ml mleka
- 230 g topljenog sira, isečenog na kockice
- 2 mlada luka, tanko naseckana
Priprema
Slaninu propržite u velikom tiganju, na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Kad postane hrskava dodajte krompir, luk, celer, začine i bujon. Ostavite da proključa, pa smanjite temperaturu i dinstajte poklopljeno, 10 do 15 minuta, sve dok krompir ne omekša. Dodajte brašno i mleko dok ne smesa ne postane glatka. Pustite da proključa, uz neprestano mešanje, pa nastavite da kuvate i mešate dok se ne zgusne, oko 2 minuta. Dodajte sir u čorbu dok se ne rastopi. Prijatno!
Možda vas zanima:
GRUŽANSKA KROMPIR ČORBA Često je bila na meniju Titovog kuvara, a nema kom se neće svideti
Bićete oduševljeni ukusom.
JEFTINA KROMPIR ČORBA Mirisna i ukusna, a gotova za 20 minuta
Pravi se lako, posna, a osvaja na prvi zalogaj.
KROMPIR ČORBA SA SLANINOM Slasna i gurmanska, prste da poližete
Fenomenalna i sočna, a slaninica daje poseban šmek.
KREMASTA KROMPIR ČORBA Delikates "na kašiku" u slasnom spoju sa slaninom, a ukusa koji priča priče
Još kremastija i aromatičnija, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)